هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر تجویز خوراکی عصاره جلبک قرمز گراسیلاریا (Gracilaria arcuata) بر عملکرد آنزیم¬های شاخص کبد (آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز) و گوارش (آمیلاز، پروتئاز و لیپاز) و فعالیت آنزیم¬های آنتیاکسیدانی (سوپراکسید دیسموتاز، آنتی¬اکسیدان کل، مالون دی الدئید، کاتالاز و گلوتاتبون احیاء) ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) است. در این آزمایش ماهی¬ها با میانگین وزنی 01/2± 95/14 (میانگین± خطای معیار) گرم، به مدت 60 روز با جیره تجاری (تیمار شاهد)، جیره حاوی 5/0 گرم عصاره جلبک بر کیلوگرم غذا (تیمار2)، جیره حاوی 1 گرم عصاره جلبک بر کیلوگرم غذا (تیمار3) و جیره حاوی 5/1 گرم عصاره جلبک بر کیلوگرم غذا (تیمار4) تغذیه شدند. بین تیمارهای آزمایشی و گروه کنترل از نظر فعالیت آنزیم کاتالاز اختلاف معنی-داری مشاهده نشد (05/0
P). تیمارهای حاوی سطوح مختلف عصاره جلبک افزایش معنی¬داری را از نظر فعالیت آنزیم¬های آمیلاز، سوپر اکسیداز دیسموتاز، آنتی¬اکسیدان کل و گلوتاتیون احیاء شده در مقایسه با تیمار شاهد نشان دادند (05/0>P). از این رو، تجویز خوراکی 5/1 گرم عصاره گراسیلاریا بر کیلوگرم غذا ممکن است عملکرد آنزیم¬های شاخص کبد و گوارش و کارایی سیستم دفاع آنتیاکسیدانی ماهی کفال خاکستری را بهبود بخشد.