جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای بحری

مانی مهین، آرش باقری، امیر هوشنگ بحری، علی سالارپوری، ،
دوره ۴، شماره ۳ - ( زمستان ۱۳۹۳ )
چکیده

این تحقیق به منظور بررسی وضعیت صید مشتاهای ساحل شهر بندر عباس از مهر تا اسفند ۱۳۹۲ انجام شد. نمونه برداری تصادفی به صورت ماهانه از سواحل بندرعباس شامل ۳ مشتا از هر کدام از مناطق نخل ناخدا، خواجه عطا و سورو صورت گرفت. نتایج نشان داد که در مجموع ۶۶ گونه و ۵۴ جنس، متعلق به ۴۵خانواده از ماهیان توسط مشتاها صید می شوند که از این بین منطقه نخل ناخدا ۳۹ گونه، ۳۵ جنس و ۳۱ خانواده، منطقه خواجه عطا ۴۲ گونه، ۴۰جنس و ۳۷ خانواده، منطقه سورو ۳۴ گونه، ۲۸ جنس و ۲۶ خانواده را دارا بودند. ترکیب صید در منطقه نخل ناخدا شامل: گواف رشته دار (۷/۳۹ درصد)، کالرماهیان (۸/۱۰ درصد) و خرچنگ ها (۵/۹ درصد) در منطقه خواجه عطا شامل، گواف رشته دار (۵/۳۸ درصد)، گاریز (۹/۲۰ درصد) و ساردین سند (۱/۵ درصد)، در منطقه سورو شامل: ساردین سفید (۴/۵۶ درصد)، چغوک رشته دار (۱/۷ درصد) و خامه ماهی (۴/۶ درصد) بود. فراوانی تعداد ماهیان صید شده در اسفند ماه به طور چشم‌گیری افزایش نشان داد. حداکثر تعداد گونه ها (۳۴ گونه) در مهر ماه در منطقه نخل ناخدا و حداقل آن (۱۶ گونه) در آذرماه و در سورو مشاهده شد. میزان صید به طور متوسط در هر بار تخلیه مشتا ۳۴ کیلوگرم بود که ۷۰ درصد آن را آبزیان غیرخوراکی تشکیل می دادند. نتایج آزمون آنالیز واریانس یکطرفه نشان داد میزان صید ماهیان غیرخوراکی در منطقه سورو به طور قابل ملاحظه‌ای نسبت به خواجه عطا و نخل ناخدا بیشتر بود (۰۵/۰>P) در حالی‌که میزان صید ماهیان خوراکی تفاوت معنی‌داری با هم نداشتند (۰۵/۰
رامین کریم زاده، امیر هوشنگ بحری، محسن گذری،
دوره ۶، شماره ۳ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

در این پژوهش فعالیت ضد باکتریایی جدایه های سودوموناس جداسازی شده از هپاتوپانکراس میگوی سفید غربی پرورشی در مقابل گونه های ویبریو بیماریزا مورد ارزیابی قرار گرفت. میگوهای جمع آوری شده از ۹ استخر مجزا در سه محیط کشت مختلف تلقیح گردید. نتایج بیانگر عملکرد بالای محیط کشت سودوموناس آیزولیشن آگار (PIA) با جداسازی به طور متوسط ۲۲ جدایه سودوموناس بود. در کل حدود۴۰ جدایه سودوموناس جداسازی شد. غربالگری فعالیت ضد باکتریایی جدایه های به دست آمده با روش انتشار از چاهک بیانگر فعالیت ضدباکتریایی دو جدایه MR ۲۱ و  MR ۳۵بود. دو جدایه مولد پس از ۷۲ ساعت بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را علیه تمام گونه‌های ویبریو شامل Vibrio parahaemolyticus، V. harveyi ،V. anguillarum و V. alginolyticus نشان دادند. شناسایی بیوشیمیایی، مورفولوژیک و فیزیولوژیک جدایه‌های مولد بیانگر تعلق آنها به گونه Pseudomonas aeroginosa بود. بیشترین میزان فعالیت ضدباکتریایی جدایه های مولد در محیط کشت تریپتیک سویا براث (TSB) ارائه گردید. بررسی تاثیر دما بر فعالیت ضد باکتریایی نشانگر پایداری فعالیت ضدباکتریایی در دماهای ˚c۲۵، ˚c۳۵و ˚c۴۵ بود. فعالیت ضدباکتریایی جدایه‌های M‏R ۲۱ و  MR ۳۵در حضور آب نسبت به آب مقطر افزایش معناداری نشان داد. با توجه به نتایج به دست آمده، جدایه های بومی s‏train MR ۳۵   P. aeroginosa وstrain MR ۲۱  P. aeroginosa  می توانند به عنوان کاندیدای  بالقوه پروبیوتیک برای مطالعات تکمیلی مطرح باشند.


منصور آزاد، مازیار یحیوی، امیر هوشنگ بحری، سعید تمدنی جهرمی، مریم طلا،
دوره ۷، شماره ۱ - ( تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

 میگوی وانامی Penaeus vanamei از مهم ترین گونه های خانواده پنائیده در خلیج فارس است، لذا این پژوهش جهت شناسایی وضعیت ژنتیکی مولدین پرورشی این گونه با استفاده از توالی یابی ژن سیتوکروم اکسیداز I (COI) انجام گردید. نمونه برداری از یک هچری در استان بوشهر (منطقۀ دلوار) و دو هچری در استان هرمزگان (مناطق کلاهی و تیاب) انجام شد. در بررسی روابط فایلوژنی، جمعاً
۷ هاپلوتایپ شناسایی گردید و تمام نمونه‌های گونه وانامی از سه ایستگاه مورد مطالعه، در یک کلاید اصلی با دو کلاستر مشاهده شدند و میزان هموزایگوسیتی نمونه های هچری بوشهر و دو هچری هرمزگان در بالاترین حد خود قرار داشت. از سوی دیگر سه هاپلوتایپ BU. A۳, A۴, A۶ مختص منطقه بوشهر، خود را از سایر هاپلوتایپهای مناطق بوشهر و هرمزگان جدا کردند که می‌توان نتیجه گرفت میزان هتروزایگوسیتی در مولدین منطقه بوشهر بسیار بالاتر از هرمزگان می‌باشد. وضعیت هاپلوتایپی ژن COI نشان‌دهنده میزان بالای هموزایگوسیتی بین مولدین وارداتی دو جمعیت مورد مطالعه در هرمزگان است که می‌تواند افزایش میزان همخونی بین مولدین و در نتیجه کاهش رشد و بازماندگی پست لاروها را در آینده نزدیک به دنبال داشته باشد.

 
محمد رضا صادقی، سعید تمدنی جهرمی، امیر هوشنگ بحری، محسن گذری،
دوره ۷، شماره ۲ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

در مطالعه حاضر باکتری‌های Vibrio harveyi از هپاتوپانکراس میگوهای پرورشی سفید غربی Litopenaeus vannamei جمع آوری شده از منطقه تیاب جداسازی و شناسایی گردیدند. نمونه های میگو از دو مزرعه شامل ۵ استخر در سایت‌های تیاب شمالی و جنوبی جمع آوری شدند. مرحله جداسازی با رقیق سازی و تلقیح نمونه های هپاتوپانکراس با استفاده از محیط تیوسولفات سیترات بایل سوکروز آگار انجام گرفت. پس از خالص سازی، شناسایی فنوتیپی ایزوله های به دست آمده بر اساس خصوصیات مورفولوژیک، بیوشیمیایی و فیزیولوژیک انجام شد. به دنبال آن ۵ سویه منتخب Vibrio harveyi پس از استخراج DNA و تکثیر ژن ۱۶S rRNA مورد شناسایی ژنتیکی قرار گرفتند. مقایسه توالی ژن ۱۶S rRNA تکثیر شده از جدایه های منتخب با توالی های ثبت شده در بانک ژن NCBI با استفاده از نرم افزار Megablast ضمن تایید تعلق سویه های جدا شده به Vibrio harveyi بیانگر تشابه بالای سویه های جدا شده با سویه Vibrio harveyi  ATCC BAA-۱۱۱۶ بود. مطالعات آنالیز فیلوژنتیک با استفاده از نرم افزار  MEGA۶بر اساس روش Joining  Neighbour   نشان داد سویه های مورد بررسی دارای منشا منوفیلتیک یکسانی بودند. نتایج این مطالعه حضور گونه های Vibrio harveyi در هپاتوپانکراس میگوهای پرورشی سفید غربی منطقه تیاب را تایید نمود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)