پژوهش حاضر با هدف مطالعهی اثرات ضد باکتری ریز جلبک Scenedesmus obtusus (Meyen 1829) بر روی باکتریهای بیماریزا صورت گرفت. به این منظور پس از تهیهی ریز جلبک مذکور از بانک جلبک ایران، عصارههای متانولی، اتیل استاتی، کلروفرمی و ان-هگزانی آنها به روش خیساندن (ماسیراسیون) تهیه شد. در ادامه با کشت سویههای باکتریایی تهیه شده در محیط کشت جامد، فعالیت ضد باکتریایی عصارههای مذکور ریزجلبک Scenedesmus obtusus در برابر دو باکتری گرم مثبت Staphylococcus aureus و Streptococcus agalactiae و دو باکتری گرم منفی Escherichia coli و Klebsiella pneumoniae به روش چاهک، تعیین حداقل غلظت مهارکننده (MIC) و حداقل غلظت کشنده (MBC) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصارهی متانولی و اتیل استاتی ریز جلبک S. obtusus در غلظتهای 200، 300 و 400 میلیگرم بر میلیلیتر روی هر چهار باکتری تاثیر مهاری داشتند، عصاره کلروفرمی تنها روی باکتریهای S. aureus و E. coli تاثیرگذار بود ولی عصارهی ان-هگزانی روی هیچ کدام از باکتریها اثر مهارکنندگی نداشت. بیش ترین اثر مهاری ریزجلبک S. obtusus مربوط به عصارهی متانولی روی باکتری E. coli بود (16میلیمتر) و کم ترین اثر مهاری را عصارهی اتیل استاتی روی S. aureus (6.8 میلیمتر) نشان دادند. نتایج نشان داد که عصاره ی ریزجلبک مورد مطالعه، حاوی ترکیبات ضد میکروبی بوده، و نوع حلال مورد استفاده برای استخراج عصاره جلبکی تأثیر معناداری بر میزان فعالیت ضد میکروبی عصاره دارد.