دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 52-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shayesteh F. Isolation, identification and evaluation of bacteriocin activity of lactic acid bacteria from intestinal bacterial flora of Planiliza klunzingeri (Day, 1888). J. Aqua. Eco 2023; 13 (2) :38-52
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-1074-fa.html
شایسته فاطمه. جداسازی، شناسایی و ارزیابی فعالیت باکتریوسینی باکتری های اسید لاکتیک از فلور باکتریایی روده ماهی گاریز Planiliza klunzingeri( Day, 1888). مجله بوم شناسی آبزیان. 1402; 13 (2) :38-52

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-1074-fa.html


چکیده:   (530 مشاهده)
باکتریوسین ها پپتید های ضد باکتریایی می باشند که توسط برخی از گونه های باکتری های اسید لاکتیک تولید می شوند. در پژوهش حاضر ۱۸ باکتری اسید لاکتیک از روده ماهی گاریز (Planiliza klunzingeri ) جداسازی شدند و از نظر تولید باکتریوسین با قابلیت مهار کنندگی پاتوژن های شاخص مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. باکتریوسین خام حاصل از ۷ جدایه اسید لاکتیک با استفاده از روش لکه گذاری آگار، قادر به مهار پاتوژن های شاخص مواد غذایی بودند که در این میان باکتریوسین حاصل از دو جدایه LK5 و LK12 دارای طیف مهاری وسیع تری در برابر پاتوژن های مورد مطالعه بودند. همچنین باکتریوسین های مورد مطالعه در مقابل آنزیم های پروتئولیتیک حساس بوده و کاملا تخریب شدند در صورتی که در زمان مواجهه با طیف وسیعی از دترجنت ها، تغییرات pH و حرارت، فعالیت ضد باکتریایی خود را حفظ کردند.  با تجزیه و تحلیل توالی ژن 16S rRNA ، جدایه های LK5 و LK12 با میزان تشابه به ترتیب 98.55 و 99.46 درصد، به عنوان Lactobacillus plantarum  شناسایی شدند. با توجه به اطلاعات به دست آمده از مطالعه حاضر، می توان بیان نمود که فلور باکتریایی روده ماهی گاریز مخزن زیستی مناسبی برای جداسازی باکتری های تولید کننده باکتریوسین بوده و همچنین باکتریوسین های تولید شده توسط باکتری های L. Plantarum LK5 و L. Plantarum LK12  قابلیت مطالعه به عنوان نگهدارنده های زیستی در صنایع غذایی را دارند.
متن کامل [PDF 884 kb]   (152 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1402/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)