ویتامین C به عنوان یک ریزمغذی ضروری در ماهیان استخوانی نقش کلیدی در رشد، ایمنی و پیشگیری از ناهنجاریهای اسکلتی دارد، ازاینرو بررسی روشهای کارآمد انتقال آن به زنجیره غذایی اهمیت ویژهای دارد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تأثیر غنیسازی لارو شیرونومیده با سطوح مختلف ویتامین C بر عملکرد رشد ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) انجام شد. بدین منظور، لاروها در پنج تیمار حاوی صفر، 250، 500، 750 و 1000 میلیگرم ویتامین C در هر کیلوگرم کود مرغی پرورش یافتند. لاروها در دمای میانگین 0.62 ± 25.87 درجه سانتیگراد پرورش و پس از 10 روز برداشت شدند. بیشترین میزان زیتوده 17/83 گرم بر مترمربع و بیشترین طول و وزن هر لارو به ترتیب 1.52 سانتیمتر و 7.79 میلیگرم بود. با این حال شاخصهای رشد آنها تفاوت معنیداری بین تیمارها نشان ندادند (0.05<p). در مرحله دوم، ماهیهای اسکار با وزن اولیه 0.1 ± 0.26 گرم طی 14 روز در میانگین دمای 0.51 ±27.1 درجه سانتیگراد با این لاروها تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای تغذیه شده با لاروهای غنیسازی شده با 750 و 1000 میلیگرم ویتامین C بهبود معنیداری در شاخصهای وزنی شامل وزن نهایی، وزن کسب شده، نرخ رشد ویژه وزنی، میانگین رشد روزانه وزنی، فاکتور وضعیت و افزایش وزن بدن نسبت به تیمار شاهد داشتند (0.05>p)، درحالیکه تیمار تغذیه شده با لاروهای غنیسازی شده با 1000 میلیگرم ویتامین C به طور منحصربهفرد بالاترین مقادیر شاخصهای رشد طولی ویژه و روزانه را ثبت کرد. در مجموع، این تحقیق نشان داد که اگرچه غنیسازی لارو شیرونومیده با ویتامین C تأثیر معنیداری بر رشد خود لاروها نداشت، اما استفاده از آنها بهعنوان غذای زنده در پرورش اسکار موجب بهبود قابل توجه شاخصهای رشد گردید.