دوره 15، شماره 2 - ( تابستان 1404 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 41-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Balouch Lashari O, Sharifian S. The Effect of Diet Containing Fucoidan from the Brown Algae Sargassum (Sargassum sp) on the Growth and Survival of Whiteleg Shrimp (Litopenaeus vannamei). J. Aqua. Eco 2025; 15 (2) :32-41
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-1145-fa.html
بلوچ لاشاری عثمان، شریفیان سلیم. تاثیر جیره غذایی حاوی فوکوئیدان جلبک قهوه‌ای سارگاسوم (Sargassum sp) بر رشد و بازماندگی میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei). مجله بوم شناسی آبزیان. 1404; 15 (2) :32-41

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-1145-fa.html


چکیده:   (85 مشاهده)
در میان عوامل مختلف، تغذیه نقش حیاتی در میزان رشد و سـلامت پـرورش میگـو دارد. استفاده از عصاره‌های طبیعی به عنوان مکمل‌های تغذیه‌ای در جیره غذایی، می‌تواند سبب افزایش هضم یا جذب مواد غذایی و در نتیجه، استفاده کاراتر آبزی از ریزمغذی‌های موجود در جیره غذایی گردد. در مطالعه حاضر تأثیر استفاده از عصاره غنی شده با فوکوئیدان (1، 3 و 5 درصد) استخراج شده از جلبک قهوه‌ای سارگاسوم در جیره غذایی بر عملکرد رشد، تغذیه، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و ترکیب شیمیایی بدن بدن میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در طی یک دوره پرورش 35 روز بررسی و با تیمار شاهد (بدون عصاره) مقایسه گردید. در طی 5 هفته، طول و وزن تمامی تیمارها به طور معنی‌داری افزایش یافت (0.05>p)، با این وجود میزان افزایش در گروه‌های مختلف، متفاوت بود و بیش‌ترین افزایش وزن و طول در تیمارهای فوکوئیدان 5 درصد به دست آمد (0.05>p). در شاخص‌های میزان وزن کسب شده، افزایش وزن بدن، نرخ رشد، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی بهترین عملکرد در میگوهای وانامی تغذیه شده با جیره‌غذایی حاوی 5 درصد فوکوئیدان وجود داشت، در حالی که تفاوت این شاخص بین تیمارهای 1% و شاهد معنی‌دار نبود (0.05<p). مشابه شاخص‌های رشد و تغذیه، اندازه‌گیری فعالیت نسبی آنزیم‌های اصلی گوارشی یعنی آمیلاز، پروتئاز و لیپیاز و هم چنین ترکیبات تقریبی بدن (پروتئین، لیپید) در انتهای دوره پرورش نشان داد که فعالیت آنزیم‌های گوارشی در میگوهای تغذیه شده فوکوئیدان 5 درصد در مقایسه با دیگر تیمارها بیش‌تر بوده و این میگوها دارای میزان بالاتری از پروتئین و چربی نیز در گوشت خود می‌باشند. به طور کلی نتایج این نشان داد که استفاده از فوکوئیدان در سطح 5 درصد در جیره غذایی می تواند باعث بهبود عملکرد رشد، تغذیه، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و ترکیب شیمیایی بدن میگوی وانامی در طی دوره پرورش گردد. 
متن کامل [PDF 708 kb]   (28 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1404/5/10

فهرست منابع
1. Akbary, P., Ali, M., Gholamhosseini, A. and Amini khoei, Z., 2020. Growth performance and fatty acid composition in shrimp, Litopenaeus vannamei fed with different concentrations of Dunaliella salina extract. Iranian Science of Fisheries Journal, 29 (4), pp. 61-71. (In Persian). http://isfj.ir/article-1-2307-en.html
2. Akbary, P., Ajdari, A. and Ajang, B., 2023. Growth, survival, nutritional value and phytochemical, and antioxidant state of Litopenaeus vannamei shrimp fed with premix extract of brown Sargassum ilicifolium, Nizimuddinia zanardini, Cystoseira indica, and Padina australis macroalgae. Aquaculture International, 31(1), pp. 681-701. [DOI:10.1007/s10499-022-00994-5]
3. Akbary, P., Mirozehi, J., Mirozehi, Z. and Aramoon, A., 2024. Investigation of growth performance and digestive enzymes whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei) fed with combined extract of brown macroalgae (MPE) and the single-cell probiotic Bacillus subtilis. Aquaculture Sciences, 12(2), pp. 54-67. (In Persian). https://www.aquaculturesciences.ir/article_210473.html?lang=en
4. Akrami, R., Dousti, A., Chitsaz, H. and Razeghi Mansour, M., 2019. Effect of dietary prebiotic Mannan oligosaccharide on growth, survival and body composition of the Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei) juvenile. New Technologies in Aquaculture Development (Journal of Fisheries), 4 (24), pp. 59-66. (In Persian). https://journals.iau.ir/article_529839.html
5. AOAC (Association of Official Analytical Chemists), 2000. Official Methods of Analysis, 15th ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
6. Balouch Lashari, O. and Sharifian, S., 2022. The effect of different levels of dietary-phlorotannins-rich extract on the growth and nutritional indices of whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei). Journal of Fisheries, 75(2), pp. 317-328. (In Persian). [DOI:10.22059/jfisheries.2022.336776.1307]
7. Bameri, S., Rezaei Tavabe, K., Rafiee, G. and Amini khoei, Z., 2021. Effect of different levels of ethanolic extract of Salicornia persica halophytic plant on growth indices, body composition and antioxidant enzymes activities of the Litopenaeus vannamei shrimp. Iranian Science of Fisheries Journal, 30 (1), pp. 135-147. (In Persian). http://isfj.ir/article-1-2231-en.html
8. Borazjani, N.J., Tabarsa, M., You, S. and Rezaei M., 2018. Purification, molecular properties, structural characterization, and immunomodulatory activities of water soluble polysaccharides from Sargassum angustifolium. International Journal of Biological Macromolecules, 109, pp.793-802. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2017.11.059]
9. Borges, E., Pompermayer Machado, L., Louzã, A., Ramaglia, A., Santos, M. and Augusto A., 2024. Physiological effects of feeding whiteleg shrimp (Penaeus vannamei) with the fresh macroalgae Chaeto morphaclavata. Aquaculture Reports, 37(1-3), p. 102222. http://dx.doi.org/10.1016/j.aqrep.2024.102222 [DOI:10.1016/j.aqrep.2024.102222]
10. Castillo, S., Rosales, M., Pohlenz, C. and Gatlin, D.M., 2014. Effects of organic acids on growth performance and digestive enzyme activities of juvenile red drum Sciaenop socellatus. Aquaculture, pp. 433, 6-12. [DOI:10.1016/j.aquaculture.2014.05.038]
11. Choi, Y.H., Lee, B.J. and Nam, T. J., 2015. Effect of dietary inclusion of Pyropiayezoensis extract on biochemical andimmune responses of olive flounder Paralichthys olivaceus. Aquaculture, 435, pp. 347-353. [DOI:10.1016/j.aquaculture.2014.10.010]
12. Dashtiannasab, A., Mesbah, M., Peyghan, R. and Kakoolaki, S., 2014. The effects of brown algae Sargassum angustifolium extract on growth performance, survival and Vibriosis resistance in shrimp Litopenaeus vannamei. Iranian Science of Fisheries Journal, 23 (3), pp. 31-40. (In Persian). http://isfj.ir/article-1-1277-en.html
13. Furné, M., Hidalgo, M.C., Lópeza, A., García-Gallego, M., Moralesa, A.E., Domezainb, A., Domezainé, J. and Sanz, A., 2005. Digestive enzyme activities in Adriatic sturgeon Acipenser naccarii and rainbow trout Oncorhynchus mykiss: A comparative study. Aquaculture, 250 (1), pp. 391-398. [DOI:10.1016/j.aquaculture.2005.05.017]
14. Khan, R.U., Naz, S., Nikousefat, Z., Tufarelli, V., Javdani, M., QureshiI, M.S. and Laudadio, V., 2012. Potential applications of ginger (Zingiber officinale) in poultry diets. World's Poultry Science Journal, 68(2), pp. 245-252. [DOI:10.1017/S004393391200030X]
15. Monier, M.N., Kabary, H., Elfeky, A., Saadony, S.,El-Hamed, N.N.B., AbdEissa, M.E.H. and Eissa, E.S.H., 2023. The effects of Bacillus species probiotics (Bacillus subtilis and B. licheniformis) on the water quality, immune responses, and resistance of whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei) against Fusarium solani infection. Aquaculture International, 31, pp. 3437-3455. [DOI:10.1007/s10499-023-01136-1]
16. Natalia, Y., Hashim, R., Ali, A. and Chong, A., 2004. Characterization of digestive enzymes in a carnivorous ornamental fish, the Asian bonytongue Scleropages formosus (Osteoglossidae). Aquaculture, 233 (1-4), pp. 305-320. [DOI:10.1016/j.aquaculture.2003.08.012]
17. Pourazad, M., Beghari, D., Sotoudeh, E. and Ghasemi., A., 2024. Effects of dietary sulfated polysaccharides extracted from brown macroalgae Sargassum ilicifolium on growth indices, antioxidant status, and immune genes expression in white shrimp (Litopenaeus vannamei). Aquaculture Reports, 39, p. 102387. [DOI:10.1016/j.aqrep.2024.102387]
18. Radhakrishnan, S., Belal, I.E.H., Seenivasan, C., Muralisankar, T. and Bhavan, P. S., 2016. Impact of fishmeal replacement with Arthrospira platensis on growth performance, body composition and digestive enzyme activities of the freshwater prawn, Macrobrachium rosenbergii. Aquaculture Reports, 3, pp. 35-44. [DOI:10.1016/j.aqrep.2015.11.005]
19. Shahraki, N., Iman Pour, M. R. and Akbary, P., 2020. Effect of dietary administration of a Zingiber officinale extract on digestive enzyme activity and some biochemical parameters of western whiteleg shrimp, Litopenaeus vannamei. Iranian Science of Fisheries Journal, 29 (3), pp. 45-55. (In Persian). http://isfj.ir/article-1-2321-en.html
20. Zhang, Z., Shi, X., Wu, Z., Wu, W., Zhao, Q. and Li, E., 2023. Macroalgae Improve the Growth and Physiological Health of White Shrimp (Litopenaeus vannamei). Aquaculture Nutrition, p. 8829291. [DOI:10.1155/2023/8829291]
21. Zhou, X.X., Wang, Y. and Li, W.F., 2009. Effect of probiotic on larvae shrimp (Penaeus vannamei) based on water quality, survival rate and digestive enzyme activities. Aquaculture, 287 (3-4), pp. 349-353. [DOI:10.1016/j.aquaculture.2008.10.046]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)