[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 3 - ( زمستان 1394 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 124-138 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات بافت شناسی دستگاه گوارش و ترکیب اسیدهای چرب ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) در اثر تغذیه با سطوح مختلف اسیدهای چرب ضروری EPA وDHA و ویتامین E جیره
ابراهیم ستوده، عبدالمحمد عابدیان کناری *، صابر خدابنده، امین اوجی فرد
چکیده:   (1679 مشاهده)

در این بررسی اثر ترکیبی مقادیر مختلف اسیدهای چرب ضروری n-3 HUFA و آلفا-توکوفرول جیره بر تغییرات بافتی روده و زوائد پیلوریک ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) با میانگین وزن اولیه 25 ± 600 (میلی¬گرم) پس از 10 هفته بررسی شد. شش جیره حاوی سه نسبت اسیدهای چرب n-3 DHA به EPA به ترتیب 1 به 5/0 (پایین)، 2 به 1 (متوسط) و 4 به 2 (بالا) در 100 گرم جیره و هر یک از این مقادیر با یکی از سطوح 300 (پایین) و 1000 (بالا) میلی‌گرم ویتامین E در کیلوگرم جیره تهیه شد. نتایج این مطالعه نشان داد افزایش ویتامین E جیره موجب افزایش اسیدهای چرب بلند زنجیره به ویژه در سطوح متوسط و بالای اسیدهای چرب HUFA در چربی¬های قطبی می‌گردد. بررسی بافت شناسی روده ابتدایی و زوائد پیلوریک نشان داد در سطح پایین اسیدهای چرب n-3 HUFA میانگین طول انتروسیت¬ها در این دو بخش تفاوت معنی¬داری ندارد اما در تیمارهای تغذیه شده با سطوح متوسط و بالای اسیدهای چرب HUFA ارتفاع انتروسیت ها بیشتر بود )05/0<(P. در مجموع نتایج مطالعه حاضر نشان داد افزایش همزمان اسیدهای چرب n-3 HUFA و ویتامین جیره موجب افزایش اسیدهای چرب بلند زنجیره به ویژه در سطوح متوسط و بالای اسیدهای چرب HUFA می‌گردد که این اسیدهای چرب تأثیرات مفیدی در افزایش رشد و سلامتی این ماهی ایفا می¬نماید.

واژه‌های کلیدی: دریای خزر، زوائد پیلوریک، ماهی آزاد، ویتامین E
متن کامل [PDF 1023 kb]   (613 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۶/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sotoudeh E, Abedian Kenari A, Khodabandeh S, Oujifard A. Histological and fatty acids changes in Caspian salmon (SalmotruttacaspiusKessler, 1877) fed diets with different levels of vitamins E and highly unsaturated fatty acids (HUFA). J. Aqu. Eco.. 2016; 5 (3) :124-138
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-131-fa.html
ستوده ابراهیم، عابدیان کناری عبدالمحمد، خدابنده صابر، اوجی فرد امین. تغییرات بافت شناسی دستگاه گوارش و ترکیب اسیدهای چرب ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) در اثر تغذیه با سطوح مختلف اسیدهای چرب ضروری EPA وDHA و ویتامین E جیره. مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 5 (3) :124-138

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-131-fa.html

دوره 5، شماره 3 - ( زمستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 799 queries by yektaweb 3503