Soleimany V, Banaee M, Mohiseni M, Nematdoust Haghi B, Mousavi Dehmourdi L. Effects of Pre-clinical Administration of Marshmallow Extract (Althaea officinalis L.) on Certain Hepatopancreatic Enzymes in Common Carp (Cyprinus carpio). J. Aqua. Eco 2015; 4 (4) :52-41
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-167-fa.html
سلیمانی وحید، بنایی مهدی، محیسنی محمد، نعمت دوست حقی بهزاد، موسوی ده موردی لاله. ارزیابی پیشبالینی استفاده از عصاره گل ختمی (.Althaea officinalis L) بر فعالیت برخی از آنزیمهای هپاتوپانکراسی ماهی کپور (Cyprinus carpio). مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 4 (4) :52-41
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-167-fa.html
چکیده: (5938 مشاهده)
در این مطالعه تأثیر تجویز عصاره گل ختمی (.Althaea officinalis L) در غلظت صفر (کنترل)، 5/2 ، 5 و 10 گرم بر فعالیت برخی از آنزیمهای هپاتوپانکراسی ماهی کپور (Cyprinus carpio) نظیر آلفا آمیلاز، لیپاز و تریپسین در طی 60 روز بررسی شده است. تغذیه ماهیها با جیره غذایی حاوی عصاره گل ختمی تأثیری بر شاخص سیری و نیز شاخص کبدی ماهیهای کپور نداشت. سطح آنزیم آمیلاز و لیپاز در ماهیهای تحت تیمار 10 گرم عصاره گل ختمی بهطور معنیداری (05/0P<) کاهش یافت. اگرچه در روز 30، سطح آنزیم آمیلاز در ماهیهای تحت تیمار 5 گرم عصاره به طور معنیداری (05/0P<) افزایش یافت اما سطح آنزیم تریپسین به طور معنیداری کاهش یافت. تجویز عصاره گل ختمی سبب کاهش معنیدار (05/0P<) سطح آنزیم لیپاز پانکراسی در روز 30 آزمایش گردید. اگرچه تغییر معنیداری در سطح آنزیم تریپسین پانکراسی در روز 60 مشاهده نگردید، اما سطح آنزیم آمیلاز پانکراسی در ماهیهایی که با 5/2 گرم عصاره گل ختمی تغذیه شدند بهطور معنیداری (05/0P<) بیشتر از ماهیهای گروه کنترل بود. براساس نتایج، وجود ترکیبات پلیساکاریدی در عصاره گل ختمی ممکن است عامل افزایش سطح آمیلاز پانکراسی باشد. اگرچه عصاره گل ختمی سبب کاهش لیپاز گردید، اما تأثیری بر سطح تریپسین نداشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1394/1/31