[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 4 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 52-41 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی پیش‌بالینی استفاده از عصاره گل ختمی (.Althaea officinalis L) بر فعالیت برخی از آنزیم‌های هپاتوپانکراسی ماهی کپور (Cyprinus carpio)
وحید سلیمانی، مهدی بنایی *، محمد محیسنی، بهزاد نعمت دوست حقی، لاله موسوی ده موردی
چکیده:   (1930 مشاهده)
در این مطالعه تأثیر تجویز عصاره گل ختمی (.Althaea officinalis L) در غلظت صفر (کنترل)، 5/2 ، 5 و 10 گرم بر فعالیت برخی از آنزیم‌های هپاتوپانکراسی ماهی کپور (Cyprinus carpio) نظیر آلفا آمیلاز، لیپاز و تریپسین در طی 60 روز بررسی شده است. تغذیه ماهی‌ها با جیره غذایی حاوی عصاره گل ختمی تأثیری بر شاخص سیری و نیز شاخص کبدی ماهی‌های کپور نداشت. سطح آنزیم آمیلاز و لیپاز در ماهی‌های تحت تیمار 10 گرم عصاره گل ختمی به‌طور معنی‌داری (05/0P<) کاهش یافت. اگرچه در روز 30، سطح آنزیم آمیلاز در ماهی‌های تحت تیمار 5 گرم عصاره به طور معنی‌داری (05/0P<) افزایش یافت اما سطح آنزیم تریپسین به طور معنی‌داری کاهش یافت. تجویز عصاره گل ختمی سبب کاهش معنی‌دار (05/0P<) سطح آنزیم لیپاز پانکراسی در روز 30 آزمایش گردید. اگرچه تغییر معنی‌داری در سطح آنزیم تریپسین پانکراسی در روز 60 مشاهده نگردید، اما سطح آنزیم آمیلاز پانکراسی در ماهی‌هایی که با 5/2 گرم عصاره گل ختمی تغذیه شدند به‌طور معنی‌داری (05/0P<) بیشتر از ماهی‌های گروه کنترل بود. براساس نتایج، وجود ترکیبات پلی‌ساکاریدی در عصاره گل ختمی ممکن است عامل افزایش سطح آمیلاز پانکراسی باشد. اگرچه عصاره گل ختمی سبب کاهش لیپاز گردید، اما تأثیری بر سطح تریپسین نداشت.
واژه‌های کلیدی: آلفا آمیلاز، تریپسین، گل ختمی، لیپاز، ماهی کپور
متن کامل [PDF 587 kb]   (909 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۳۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimany V, Banaee M, Mohiseni M, Nematdoust Haghi B, Mousavi Dehmourdi L. Effects of Pre-clinical Administration of Marshmallow Extract (Althaea officinalis L.) on Certain Hepatopancreatic Enzymes in Common Carp (Cyprinus carpio). J. Aqu. Eco.. 2015; 4 (4) :52-41
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-167-fa.html
سلیمانی وحید، بنایی مهدی، محیسنی محمد، نعمت دوست حقی بهزاد، موسوی ده موردی لاله. ارزیابی پیش‌بالینی استفاده از عصاره گل ختمی (.Althaea officinalis L) بر فعالیت برخی از آنزیم‌های هپاتوپانکراسی ماهی کپور (Cyprinus carpio). مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 4 (4) :52-41

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-167-fa.html

دوره 4، شماره 4 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 798 queries by yektaweb 3463