در این مطالعه، تاثیر غلظت¬های مختلف عصاره بومادران (Achillea millefolium L.) در غلظت¬های 52، 104 و 208 میلی¬گرم به ازای هر کیلوگرم وزن ماهی همراه با جیره غذایی بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی کپور آلوده شده به Aeromonas hydrophila مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد زمانی که ماهی¬ها با جیره حاوی عصاره بومادران تغذیه شدند، نرخ مرگ و میر کاهش یافت. سطح فعالیت آنزیم¬های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، لاکتات دهیدروژناز، کراتین فسفوکیناز و آلکالین فسفاتاز در خون ماهی¬های آلوده شده با غلظت¬های پایین باکتریایی (cfu.mL-1 106×5/0 و 25/0) تحت تیمار عصاره بومادران تنظیم گردید. در حالی که سطح فعالیت این آنزیم¬ها در ماهی¬های آلوده شده با غلظت¬های بالای باکتریایی به طور معنی¬داری افزایش یافت. سطح پروتئین کل در ماهی-های تحت تیمار 52 میلی¬گرم عصاره بومادران همراه با افزایش غلظت باکتری تزریق شده به ماهیها، به طور معنی¬داری کاهش یافت. تزریق باکتری در غلظت cfu.mL-1 106×1 موجب کاهش معنی¬داری گلبولین، تری¬گلیسرید و کلسترل ماهی¬ها گردید. اما سطح گلوکز، کراتینین و اوره در این ماهی¬ها به طور معنی¬داری افزایش یافت. نتایج این مطالعه نشان می¬دهد که تجویز عصاره بومادران (در غلظت¬های 104 و 208 میلی¬گرم به ازای هر کیلوگرم وزن ماهی¬ها) می¬تواند تغییرات پارامترهای بیوشیمیایی خون ماهی کپور آلوده شده به غلظت¬های کمتر از cfu.mL-1 106×1 آئروموناس هیدروفیلا را تنظیم کند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |