[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 1 - ( تابستان 1394 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 102-95 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)
میلاد عادل *، رضا صفری، هادی منجی، سید محمد وحید فارابی
چکیده:   (2360 مشاهده)
این پژوهش به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی جیره بر روی شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) صورت گرفت. به این منظور، 4 گروه از بچه ماهیان سفید با میانگین وزنی 14/0±12/1 گرم در وان‌های پلاستیکی با تراکم 40 عدد ماهی در هر وان، به مدت 56 روز با سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (0، 1، 2 و 3 درصد غذا، هر تیمار با 3 تکرار) غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخص‌های رشد (میانگین افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه)، درصد بازماندگی و ترکیبات لاشه این تیمارها با تیمار شاهد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که بچه ماهیان سفید تغذیه شده با سطح 3 درصد عصاره نعناع فلفلی، از شاخص‌های رشد بهتر و بازماندگی بیشتری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بودند. این در حالی است که بررسی ترکیب شیمیایی لاشه نشان دهنده آن بود که اختلاف معناداری در ترکیب تقریبی لاشه بین تیمارهای مختلف وجود نداشت. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، استفاده از نعناع فلفلی در سطح 3 درصد در جیره بچه ماهیان سفید، به منظور بهبود شاخص‌های رشد و بازماندگی این گونه ارزشمند، توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: ماهی سفید، نعناع فلفلی، شاخص‌های رشد، بازماندگی، ترکیبات بدن
متن کامل [PDF 515 kb]   (723 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۴/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adel M, Safari R, Monji H, Farabi S M V. The effect of different levels of Mentha piperita on growth performance, survival rate and body composition of Rutilus frisii kutum fry. J. Aqu. Eco.. 2015; 5 (1) :102-95
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-233-fa.html
عادل میلاد، صفری رضا، منجی هادی، فارابی سید محمد وحید. تأثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum). مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 5 (1) :102-95

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-233-fa.html

دوره 5، شماره 1 - ( تابستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 795 queries by yektaweb 3461