دوره 8، شماره 2 - ( پاییز 1397 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 160-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darabi tabar F, Hedayati A A, ُُSalati A P, Hoseinifar H. Improved enzymatic resistance of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with vitamin C during exposure to various concentrations of nanoparticles ZnO. J. Aqua. Eco 2018; 8 (2) :155-160
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-309-fa.html
دارابی تبار فاطمه، هدایتی علی اکبر، سلاطی امیرپرویز، حسینی فر حسین. بهبود مقاومت آنزیمی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) با ویتامین C در مواجهه با غلظت‌های مختلف نانوذرات اکسید روی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1397; 8 (2) :155-160

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-309-fa.html


چکیده:   (2774 مشاهده)

نانوذرات اکسید روی می‌توانند از طریق تنفس، پوست و تغذیه وارد بدن آبزیان شده و عملکرد فیزیولوژی بدن را دچار اختلال کند که آسکوربیک اسید میتواند به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی از اثرات منفی حاصل از این نانوذرات جلوگیری نماید. در مطالعه حاضر، تعداد 170 قطعه ماهی با میانگین وزنی 170 گرم در تانکهای 70 لیتری قرار گرفت. ماهیان در غلظتهای 40 و 80 میلیگرم بر لیتر نانو اکسید روی و 400 و 800 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین C قرار داده شدند. فعالیت آنزیم¬های کبدی بعد از 10 روز در تیمارهای80 میلی‌گرم بر لیتر نانواکسید روی و 800 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به سایر تیمارها  کاهش معنی¬داری نشان داد. ویتامین C در روش خوراکی قادر است باعث بهبود شاخص¬های آنزیمی شود و اثرات تخریبی ناشی از نانو ذرات اکسید روی بر فعالیت آنزیمهای کبدی را نیز کاهش دهد.

متن کامل [PDF 262 kb]   (1078 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله کوتاه | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1397/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)