نانوذرات اکسید روی میتوانند از طریق تنفس، پوست و تغذیه وارد بدن آبزیان شده و عملکرد فیزیولوژی بدن را دچار اختلال کند که آسکوربیک اسید میتواند به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی از اثرات منفی حاصل از این نانوذرات جلوگیری نماید. در مطالعه حاضر، تعداد 170 قطعه ماهی با میانگین وزنی 170 گرم در تانکهای 70 لیتری قرار گرفت. ماهیان در غلظتهای 40 و 80 میلیگرم بر لیتر نانو اکسید روی و 400 و 800 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین C قرار داده شدند. فعالیت آنزیم¬های کبدی بعد از 10 روز در تیمارهای80 میلیگرم بر لیتر نانواکسید روی و 800 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به سایر تیمارها کاهش معنی¬داری نشان داد. ویتامین C در روش خوراکی قادر است باعث بهبود شاخص¬های آنزیمی شود و اثرات تخریبی ناشی از نانو ذرات اکسید روی بر فعالیت آنزیمهای کبدی را نیز کاهش دهد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |