[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 6، شماره 1 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 114-127 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره غذایی بر برخی شاخص‌های ایمنی و پروتئین کل پلاسمای مولد میگوی سفیدغربی (Litopenaeus vannamei) طی رسیدگی جنسی و قطع پایه چشمی
علی ارشدی *، وحید یاوری، امین اوجی فرد، سید محمد موسوی
دانشگاه زابل
چکیده:   (1465 مشاهده)

در این پژوهش تأثیر چهار سطح نوکلئوتید (0، 2/0، 4/0 و 6/0 درصد) جیره بر پروتئین کل پلاسما و برخی شاخص‎های ایمنی مولدین ماده میگوی سفیدغربی (Litopenaeus vannamei) در چهار تیمار آزمایشی (هر یک با سه تکرار) طی رسیدگی جنسی مورد بررسی قرار گرفت. پروتئین پلاسما به روش رنگ سنجی بیوره، تعداد کل هموسیت ها و شمارش تفریقی هموسیت ها در ابتدای دوره تغذیه ای، 21 و 30 روز پس از شروع تغذیه سنجش شد. طبق نتایج، نوکلئوتید جیره باعث افزایش 35 درصدی تعداد کل هموسیت‌ها نسبت به گروه کنترل گردید (05/0 P<). در شمارش افتراقی، نوکلئوتید جیره باعث افزایش معنی دار درصد سلول‌های گرانولوسیت و کاهش معنی‌دار درصد سلول‌های هیالینه و نیمه گرانولوسیت در مقایسه با گروه کنترل گردید (05/0 P<). بیشترین و کمترین تعداد کل هموسیت‌ها به ترتیب در تیمار 6/0 درصد نوکلئوتید و گروه کنترل ثبت گردید. همچنین، پروتئین پلاسما در تمام تیمارها در روز 21 و 30 با هم اختلاف معنی‌داری داشتند که مقدار آن در تیمار 4/0 نوکلئوتید نسبت به تیمارهای دیگر بیشتر بود (05/0P<). نتایج نشان داد استفاده از نوکلئوتید خوراکی در سطح 6/0 درصد بر شاخص ایمنی در مولد میگوی سفیدغربی تأثیر گذار می باشد.

واژه‌های کلیدی: پروتئین پلاسما، میگوی سفیدغربی، نوکلئوتید، هموسیت
متن کامل [PDF 751 kb]   (644 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۹/۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۵/۶/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arshadi A, Yavari V, Oujifard A, Mousavi S M. Effect of different levels of dietary nucleotide on immunity and total protein plasma parameters of Litopenaeus vannamei (Boone, 1931) female brood stock during maturation and eyestalk ablation. J. Aqu. Eco.. 2016; 6 (1) :114-127
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-330-fa.html
ارشدی علی، یاوری وحید، اوجی فرد امین، موسوی سید محمد. اثر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره غذایی بر برخی شاخص‌های ایمنی و پروتئین کل پلاسمای مولد میگوی سفیدغربی (Litopenaeus vannamei) طی رسیدگی جنسی و قطع پایه چشمی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1395; 6 (1) :114-127

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-330-fa.html

دوره 6، شماره 1 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 799 queries by yektaweb 3503