در این مطالعه اثرات مکمل¬های گیاهی زیره ¬سیاه و شنبلیله بر پروتئین محلول و فعالیّت ضدباکتریایی موکوس در بچه¬ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) بررسی شد. ماهیان با میانگین وزنی 057/0±457/2 گرم به ¬طور تصادفی در 7 تیمار (یک گروه شاهد و جیره¬های حاوی زیره ¬سیاه و شنبلیله هریک با سه سطح 5/0، 1 و 5/1 درصد) با 3 تکرار و 15 عدد ماهی در هر تکرار توزیع شدند. بعد از 8 هفته تغذیه، پروتئین و فعالیّت ضدباکتریایی موکوس اپیدرم در برابر دو باکتری گرم منفی (Escherichia coli و Serratia marcescens) اندازه¬گیری شد. نتایج نشان داد که سطوح پروتئین موکوس در ماهیان تغذیه شده با جیره¬های حاوی 1 % مکمل¬های گیاهی در مقایسه با گروه شاهد و سایر تیمارها افزایش معنی¬داری داشت (05/0>p). علاوه¬ براین، در میزان فعالیّت ضدباکتریایی موکوس در ماهیان تغذیه شده با زیره ¬سیاه و شنبلیله در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی¬داری وجود داشت (05/0>p). بیشترین فعالیّت ضدباکتریایی موکوس در ماهیان تغذیه شده با زیره ¬سیاه 1% و شنبلیله 1% مشاهده شد. این نتایج نشان داد که زیره ¬سیاه و شنبلیله می¬تواند به¬ طور مؤثری بر میزان پروتئین و فعالیّت ضدباکتریایی موکوس پوست بچه¬ماهی کپور معمولی اثر گذار باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |