Pishehvarzad F, Yousefzadi M, Kamrani E, Moini Zanjani T, Ali Ahmadi A, keshavarz M. Antioxidant activity of extracts of two species of Sea Cucumber Holothuria parva and Holothuria leucospilota from the Persian Gulf, Iran. J. Aqua. Eco 2014; 4 (1) :34-29
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-36-fa.html
پیشه ورزاد فاطمه، یوسف زادی مرتضی، کامرانی احسان، معینی زنجانی ترانه، علی احمدی آتوسا، کشاورز موسی. خواص آنتی اکسیدانی عصاره های دو گونه خیار دریایی خلیج فارس Holothuria parva و Holothuria leucospilota. مجله بوم شناسی آبزیان. 1393; 4 (1) :34-29
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-36-fa.html
چکیده: (9141 مشاهده)
جانوران دریایی به دلیل داشتن متابولیتهای ثانویه از مهمترین منابع تولیدات طبیعی با منشا فعالیتهای زیستی محسوب می شوند. از جمله این موجودات که بسیاری از ترکیبات آن، با خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطان، ضد باکتری و ضد التهاب، شناسایی و مطالعه شده خیار دریایی می باشد. اگرچه تحقیقات انجام شده در این راستا بر روی گونههای خلیج فارس بسیار محدود است. در این مطالعه، خواص آنتیاکسیدانی عصاره های (ان- هگزانی، اتیل استاتی و متانولی) چهار اندام از دو گونهی Holothuria parva و H. leucospilota مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که عصارهی متانولی لولهی گوارش گونه H. parva با IC50 64/369 میکروگرم بر میلی لیتر دارای بهترین اثر آنتی اکسیدانی بود. در حالیکه عصارهی اتیل استاتی لوله گوارش H. leucospilota با IC50 35/1451 میکروگرم بر میلیلیتر پایین ترین اثر آنتی اکسیدانی را نشان داد. از طرفی عصاره های ان- هگزانی اثری در جذب رادیکالهای آزاد DPPH از خود نشان ندادند. این مطالعه نمایان ساخت که بعضی از اشکال فعالیتهای آنتی اکسیدانی در عصارههای زیستی گونههای H. parva و H. leucospilota وجود دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1393/10/4