Akbari Nargesi E, Falahatkar B, Abdollahpour H. The interaction of light intensity and pH on the hatching performance of Artemia franciscana in laboratory condition. J. Aqua. Eco 2017; 6 (4) :124-129
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-408-fa.html
چکیده: (4455 مشاهده)
با توجه به اهمیت آرتمیا به عنوان مهمترین غذای زنده مورد استفاده در صنعت آبزی پروری، اثر متقابل بین شدت نور و pH بر روی درصد تخم گشایی، درصد مرحله چتری و درصد سیست تخم گشایی نشده آرتمیا فرانسیسکانا در 2 سطح نور 1000 و 2000 لوکس و 3 سطح pH 8، 9 و 10 مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج، بین دو عامل شدت نور و pH اثر متقابلی مشاهده نشد (p=0.383). بین دو تیمار شدت نور نیز اختلاف معنی داری مشاهده نشد (p=0.305). با این حال بالاترین میزان تخم گشایی در شدت نور 2000 لوکس ثبت شد. بین 3 تیمار pH در درصد تخم گشایی و سیست تخم گشایی نشده اختلاف معنی داری وجود داشت (p<0.001)، به طوریکه بالاترین میزان تخم گشایی در pH 9 (98/6 ± 03/73 درصد) و پایینترین میزان آن در pH 10 (58/2 ± 67/47 درصد) بود. بیشترین میزان مرحله چتری نیز در pH 8 (87/0 ± 96/5 درصد) و کمترین آن در pH 9 (58/0 ± 31/2 درصد) مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان سیست تخم گشایی نشده در pH 8 (67/3 ± 05/33 درصد) و کمترین آن در pH 9 (56/3 ± 65/24 درصد) مشاهده گردید. بر این اساس، پیشنهاد می شود برای دستیابی به حداکثر تخم گشایی سیست آرتمیا فرانسیسکانا از آب با pH 9 و شدت نور 2000 لوکس استفاده شود.
نوع مطالعه:
مقاله کوتاه |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1396/7/13