ریگی مهین، سنچولی نرجس. اثر ضد باکتریایی عصاره های برگ، میوه و ساقه گیاه تاج ریزی پیچ (Solanium nigrum) بر باکتریهای بیماری زای ماهی در شرایط آزمایشگاهی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1396; 6 (4) :141-147
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-484-fa.html
چکیده: (5598 مشاهده)
هدف از این تحقیق بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره برگ، میوه و ساقه گیاه تاج ریزی پیچ (Solanium nigrum) بر باکتریهای بیماریزای ماهی می باشد. عصارهگیری با دستگاه سوکسله انجام شد. طبق نتایج، عصاره متانولی برگ و عصاره استونی میوه به ترتیب با میزان MBC ،ppm MIC 5/12، 25 خواص ضدباکتریایی قویتری داشتند. مقاوم ترین باکتری نسبت به عصارهها، باکتری استرپتوکوکوس اینیایی بود و مقاوم ترین باکتری به عصاره متانولی و هگزانی میوه، باکتری آئروموناس هیدروفیلا بودند. بیشترین قطر هاله عدم رشد مربوط به عصاره استونی ساقه و برگ بر باکتری های یرسینیا راکری و آئروموناس هیدروفیلا با غلظت ppm50 و کمترین قطر هاله عدم رشد باکتری مربوط به عصاره هگزانی برگ بر باکتری یرسینیا راکری با غلظت ppm25 بود. استفاده از عصاره متانولی برگ و عصاره استونی میوه در این گیاه برای درمان بیماریهای باکتریایی در آبزی پروری موثر می باشد.
نوع مطالعه:
مقاله کوتاه |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1396/6/20