[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 3 - ( زمستان 1393 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 26-20 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی پیش بالینی تجویز خوراکی نسبت‌های مختلف عصاره گل ختمی (Althaea officinalis L.) بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
مهدی بنایی *، بهزاد نعمت دوست‌حقی، وحید سلیمانی، فهیمه فلاح پور، محمد محیسنی
چکیده:   (4746 مشاهده)
این مطالعه به منظور ارزیابی پیش‌بالینی تجویز خوراکی نسبت‌های مختلف عصاره گل ختمی (Althaea officinalis L.) بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی قزل‌آلای رنگین کمان انجام شده است. 90 عدد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (15±100 گرم) با جیره غذایی حاوی 0/0 (کنترل)، 5/2 و 5 گرم عصاره گل ختمی به ازای هر کیلوگرم غذا به مدت 21 روز تغذیه شدند. در پایان آزمایش، فاکتورهای بیوشیمیایی خون نظیر گلوکز، پروتئین کل، آلبومین، گلبولین، کلسترول، تری‌گلیسرید و سطح آنزیم-های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، لاکتات دهیدروژناز (LDH) و آلکالین فسفاتاز (ALP) اندازه‌گیری گردید. کاهش معنی‌داری (05/0P<) در فعالیت آنزیم AST در ماهی‌های تحت تیمار عصاره گل ختمی مشاهده گردید. تغییر معنی‌داری در فعالیت آنزیم ALT و سطح کلسترول و تری‌گلیسرید مشاهده نگردید (05/0P>). سطح فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز، سطح پروتئین کل، آلبومین و گلبولین پلاسما در ماهی‌های تحت تیمار 5 گرم عصاره گل ختمی به طور معنی‌داری (05/0P<) بیشتر از گروه کنترل بود. استفاده از 5/2 گرم عصاره گل ختمی سبب کاهش معنی‌داری (05/0P<) فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز و سطح گلوکز خون ماهی‌ها گردید. براساس نتایج به دست آمده سلامت دارویی عصاره گل ختمی (در غلظت‌های 5/2 و 5 گرم) برای ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در مرحله پیش‌بالینی مورد تأیید است.
واژه‌های کلیدی: آنزیم، قزل آلای رنگین-کمان، گل ختمی، گیاهان دارویی
متن کامل [PDF 417 kb]   (852 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Banaee M, Nematdoust Hagi B, Solimani V, Fallahpour F, Mohiseni M. Effects of pre-clinical administration of Marshmallow extract (Althaea officinalis L.) on biochemical parameters of blood in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). J. Aqu. Eco.. 2015; 4 (3) :26-20
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-52-fa.html
بنایی مهدی، نعمت دوست‌حقی بهزاد، سلیمانی وحید، فلاح پور فهیمه، محیسنی محمد. ارزیابی پیش بالینی تجویز خوراکی نسبت‌های مختلف عصاره گل ختمی (Althaea officinalis L.) بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله بوم شناسی آبزیان. 1393; 4 (3) :26-20

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-52-fa.html

دوره 4، شماره 3 - ( زمستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 802 queries by yektaweb 3503