Yousefi S, Hoseinifar S H, Hajimoradloo A, Kolangi Miandare H. The effects of different levels of dietary prebiotic on growth performance and some non-specific immune parameters in zebra fish (Danio rerio). J. Aqua. Eco 2017; 7 (2) :49-58
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-540-fa.html
یوسفی سمیرا، حسینی فر سید حسین، حاجی مرادلو عبدالمجید، کلنگی میاندره حامد. اثرات سطوح مختلف پربیوتیک جیره بر شاخصهای رشد و برخی شاخصهای ایمنی غیر اختصاصی در ماهی دانیو گورخری (Danio rerio). مجله بوم شناسی آبزیان. 1396; 7 (2) :49-58
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-540-fa.html
چکیده: (4749 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک گالاکتوالیگوساکارید بر رشد و شاخصهای ایمنی غیراختصاصی ماهی دانیو گورخری (Danio rerio) بود. تعداد 420 قطعه ماهی 1/0± 45 میلیگرم) به طور کاملا تصادفی در چهار تیمار با سه تکرار در آکواریومها توزیع شده و با چهار جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 1 و 2 درصد پربیوتیک به مدت 8 هفته غذادهی شدند. در پایان دوره شاخصهای رشد، کارایی مصرف جیره (وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و نیز شاخصهای ایمنی غیراختصاصی (سطوح ایمونوگلوبولین کل، پروتئین کل و فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز) بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان داد استفاده از سطوح مختلف گالاکتوالیگوساکارید اثر معنی داری بر شاخص¬های رشد نداشت (05/0P>). همچنین بررسی شاخصهای ایمنی غیر اختصاصی نشان داد که استفاده از سطوح 5/0 و 2 درصد گالاکتوالیگوساکارید باعث افزایش معنی دار ایمونوگلوبولین کل گردید (05/0P<). بررسی میزان فعالیت آلکالین فسفاتاز موید این است که سطح 2 درصد پربیوتیک باعث افزایش معنیدار فعالیت آلکالین فسفاتاز شد (05/0P<). میزان پروتئین کل نیز نشان داد که هر سه سطح گالاکتوالیگوساکارید باعث افزایش معنیدار میزان پروتئین کل میشود (05/0P<). با توجه به این نتایج به نظر میرسد استفاده از سطوح بالای گالاکتوالیگوساکارید (2 درصد) باعث افزایش شاخص های ایمنی غیراختصاصی در ماهی دانیو گورخری می شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1397/1/8