دوره 8، شماره 1 - ( تابستان 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 125-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kamali Sanzighi M, Akrami R, Ghelichi A, Shamloofar M. Effect of dietary waste date meal (Phoneix dactylifera) on chemical body composition, nutrition value and fatty acids profile of fingerling common carp (Cyprinus carpio). J. Aqua. Eco 2018; 8 (1) :137-125
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-557-fa.html
کمالی سنزیقی مهرداد، اکرمی رضا، قلیچی افشین، شاملوفر مهشید. اثر افزودن پودر ضایعات خرما (Phoneix dactylifera) در جیره غذایی بر روی ترکیب شیمیایی، ارزش غذایی و پروفایل اسیدهای چرب بدن ماهیان کپور معمولی انگشت‌قد (Cyprinus carpio). مجله بوم شناسی آبزیان. 1397; 8 (1) :137-125

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-557-fa.html


چکیده:   (4249 مشاهده)
اثر افزودن پودر ضایعات خرما در جیره بر ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب بدن ماهیان کپور معمولی تغذیه‌شده با 4 تیمار مختلف شاهد (تیمار 1)، خرمای 5% (تیمار 2)، خرمای 10% (تیمار 3) و خرمای 15% (تیمار 4) آزمایش گردید. تعداد 168 قطعه بچه ماهی با وزن اولیه 02/0±44/2 گرم به مدت 12 هفته با 3 نوبت غذادهی در روز و 5% وزن بدن مورد تغذیه قرار گرفتند. در نتایج، هیچ اختلاف معنی¬داری بین فاکتورهای مختلف ترکیب شیمیایی بدن ماهیان کپور معمولی مشاهده نشد (05/0P>). تمام شاخص¬های ترکیب اسیدهای چرب لاشه بدن تیمارهای مختلف با یکدیگر اختلاف معنی¬دار داشتند (05/0P<). تیمار شاهد بیشترین میزان MUFA+PUFA، PUFA/SFA، MUFA+PUFA/SFA، ω3 و EPA+DHA و تیمار خرمای 5 درصد کمترین میزان MUFA، PUFA ، MUFA+PUFA، PUFA/SFA، MUFA+PUFA/SFA، ω3، ω3/ω6، DHA/EPA و EPA+DHA و به‌طور استثنا بیشترین فاکتورهای SFA و ω6/ω3 را دارا بودند. شاخص¬ آتروژنیک بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی¬داری نداشت (05/0P>) ولی شاخص ترومبوژنیک دارای اختلاف معنی¬دار با تیمارهای آزمایشی دیگر بود (05/0P<) و تیمارهای خرمای 5 درصد و شاهد دارای بیشترین و کمترین مقادیر بودند. همچنین تیمارهای 10 و 15 درصد خرما عملکرد حد واسطی بین تیمارهای آزمایشی دیگر داشتند. درمجموع افزودن پودر ضایعات خرما به جیره غذایی ماهیان کپور معمولی انگشت¬قد سبب بهبود غیرمعنادار ترکیب شیمیایی بدن و پروفایل اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع به‌صورت معنی¬دار ¬می¬گردد.
متن کامل [PDF 675 kb]   (1804 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1397/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)