[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 4 - ( بهار 1395 ) ::
جلد 5 شماره 4 صفحات 12-21 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات عصاره آویشن در کاهش مسمومیت ناشی از ذرات نانونقره بر فاکتورهای رشد و خصوصیات بیوشیمیایی سرم خون ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio)
وحید زادمجید، اردشیر شیخ احمدی *، برزان بهرامی کمانگر، تیمور جوادی
دانشگاه کردستان
چکیده:   (1560 مشاهده)

در تحقیق حاضر تعداد 300 قطعه ماهی قرمز (میانگین وزن 11/2±30/12 گرم) در 4 گروه آزمایشی به مدت 2 هفته با جیره¬های حاوی 4 سطح 0 (گروه شاهد)، 200، 400 و 800 میلی¬گرم در کیلوگرم عصاره روغنی آویشن تغذیه شدند. سپس هر کدام از تیمارهای ذکر شده به 2 گروه شاهد و در معرض نانونقره (آکواریوم حاوی 04/0 میلی گرم در لیتر نانونقره) تقسیم و 4 هفته دیگر تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تیمار حاوی 800 میلی¬گرم در کیلوگرم عصاره آویشن در جیره و بدون تنش نانونقره، بالاترین درصد افزایش وزن و نرخ رشد ویژه را داشت (05/0< P). فاکتور وضعیت نیز در تیمارهای حاوی عصاره آویشن در جیره نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (05/0< P). پایین¬ترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار حاوی 400 میلی¬گرم در کیلوگرم عصاره آویشن در جیره و بدون تنش نانونقره مشاهده شد. کاهش میزان عصاره آویشن در جیره موجب افزایش گلوکز و اسید اوریک سرم در در ماهی¬ها تحت تنش نانونقره گردید (05/0< P). همچنین در تمامی تیمارهای تحت تنش نانونقره تری¬گلیسرید سرم نسبت به تیمارهای بدون تنش کاهش نسبی داشت. به¬طور کلی عصاره آویشن در غلظت¬های بالا بر فاکتورهای رشد و کاهش تنش در ماهی قرمز تحت تنش نانونقره تاثیر مثبت داشت.

واژه‌های کلیدی: ماهی قرمز، عصاره آویشن، نانونقره، رشد
متن کامل [PDF 493 kb]   (609 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۹/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۲/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zadmajid V, Sheikhahmadi A, Kamangar B, Javadi T. The effects of thyme oil extract to reduce toxic effects of Nanosilver on growth factors and serum biochemical in goldfish (Carassius auratus gibelio). J. Aqu. Eco.. 2016; 5 (4) :12-21
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-57-fa.html
زادمجید وحید، شیخ احمدی اردشیر، بهرامی کمانگر برزان، جوادی تیمور. اثرات عصاره آویشن در کاهش مسمومیت ناشی از ذرات نانونقره بر فاکتورهای رشد و خصوصیات بیوشیمیایی سرم خون ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio). مجله بوم شناسی آبزیان. 1395; 5 (4) :12-21

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-57-fa.html

دوره 5، شماره 4 - ( بهار 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 795 queries by yektaweb 3463