Weisi T, Ahmadifard N, Agh N, Kamali M. Investigating the Effect of Palangan fish Farms on Water Quality of Sirvan River Using Physicochemical and Biological Indicators. J. Aqua. Eco 2018; 8 (1) :41-54
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-574-fa.html
ویسی طیب، احمدی فرد نصراله، آق ناصر، کمالی مرتضی. بررسی تأثیر مزارع پرورش ماهی پالنگان بر کیفیت آب رودخانه سیروان با استفاده از شاخصهای فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1397; 8 (1) :41-54
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-574-fa.html
چکیده: (3179 مشاهده)
کیفیت آب رودخانه سیروان پالنگان با استفاده از پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب و شاخص¬های بیولوژیکی (EPT و فراوانی) ماکروبنتوزهای رودخانه از دی ماه 1394 تا خرداد ماه 1395 بررسی شد. پنج ایستگاه شامل ایستگاه بالادست (ایستگاه 1)، ایستگاه خروجی پساب (ایستگاه 2)، ایستگاه انشعاب فرعی (ایستگاه 3)، ایستگاه 100 متری از پساب (ایستگاه 4) و ایستگاه یک کیلومتری از پساپ (ایستگاه 5) تعیین شد. هدایت الکتریکی به لحاظ فصلی و ایستگاهی دارای تفاوت معنی¬داری بود (05/p<) اما اکسیژن محلول، درجه حرارت و pH آب فقط ازنظر فصلی و آمونیاک فقط ازنظر ایستگاهی دارای تفاوت معنی¬دار بود (05/0p<). بقیه عوامل از نظر ایستگاهی و فصلی تفاوت معنی¬داری نشان ندادند (05/0p>). بر اساس شاخص کیفیت آب WQI، رودخانه سیروان در فصل بهار نسبت به زمستان از وضعیت بهتری برخوردار بود. شاخص¬های زیستی EPT و فراوانی از نظر فصلی و ایستگاهی تفاوت معنیداری نداشتند (05/0p>). اما کمترین میزان فراوانی و شاخص EPT در ایستگاه 100 متری از پساب حاصل شد. نتایج این پژوهش نشان داد پساب مزارع پرورش ماهی پالنگان، رودخانه سیروان را در فاصله کم تحت تأثیر قرار می¬دهد. اما با فاصله گرفتن از ورودی پساب مزارع پرورش ماهی، کیفیت آب به حالت قابل قبول برمیگردد. همچنین نتایج شاخص¬های فروانی و غنای EPT تأثیر پساب بر کیفیت آب را تأیید کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1397/4/24