Paknejad H, Hajimoradloo A, Rastgari S, Hosseini M, Azadi H. The effect of powder peppermint on GH and IGF gene expression and hematology in Caspian roach (Rutilus caspicus). J. Aqua. Eco 2019; 8 (4) :114-120
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-621-fa.html
پاکنژاد حامد، حاجی مرادلو عبدالمجید، رستگاری سهیلا، حسینی مرجان، آزادی حامد. تأثیر سطوح مختلف پودر نعناع بر بیان ژنهای درگیر در رشد (IGF, GH) و برخی فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی ماهی کلمه (Rutilus caspius). مجله بوم شناسی آبزیان. 1398; 8 (4) :114-120
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-621-fa.html
چکیده: (2472 مشاهده)
اخیراً استفاده از گیاهان دارویی به عنوان محرک رشد و ایمنی در ماهیان پرورشی افزایش یافته است. در این مطالعه اثر پودر نعناع بر بیان ژن¬های GH و IGH و پارامترهای خونشناسی ماهی کلمه مورد مطالعه قرار گرفت. ماهی¬ها به مدت 8 هفته با سطوح (شاهد)، 2، 3 و 4 گرم بر کیلوگرم پودر نعناع تغذیه شدند. پس از پایان دوره آزمایش، خونگیری انجام شد و بافت¬های کبد و مغز در شرایط کاملاً استریل جدا شدند. نتایج نشان داد که پودر نعناع باعث افزایش بیان نسبی ژن GH و IGF شد و اختلاف معنی داری بین تیمارها و گروه شاهد مشاهده شد (05/0P<). همچنین نتایج حاصل از سنجش پارامترهای خونی نشان داد که اختلاف معنی¬داری در میزان هماتوکریت، هموگلوبین، گلبول قرمز و گلبول سفید در گروههای تغذیه شده با جیره حاوی پودر نعناع و گروه شاهد وجود داشت (05/0P<). به¬طور کلی می¬توان نتیجه گرفت که پودر نعناع باعث افزایش رشد و ایمنی غیراختصاصی ماهی کلمه می¬شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1398/1/26