Ostadi Ghaziani M, Akbarzadeh A, Yousefzadu M, Asadi M. Effect of light quality on growth, protein content and fatty acid profile of Chaetoceros muelleri. J. Aqua. Eco 2021; 10 (4) :58-68
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-738-fa.html
استادی قاضیانی معصومه، اکبرزاده آرش، یوسف زادی مرتضی، اسدی محمد. تأثیر کیفیت نور بر رشد، مقدار پروتئین و پروفیل اسید چرب ریزجلبک Chaetoceros muelleri. مجله بوم شناسی آبزیان. 1400; 10 (4) :58-68
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-738-fa.html
چکیده: (2827 مشاهده)
در مطالعه حاضر برخی پارامترهای رشد و ترکیبات بیوشیمیایی ریزجلبک Chaetoceros muelleri تحت نورهای آبی، سفید و قرمز بررسی شد. تیمارهای مختلف در شرایط شوری 25 قسمت در هزار، دمای 1±23 درجه سانتیگراد، شدت نور200±1500 لوکس، دوره روشنایی:تاریکی 12/12، هوادهی ملایم و قلیائیت 5/7-5/8، به مدت 12 روز در اتاقکهای تفکیک شده قرار گرفتند. بیشترین تراکم سلولی، نرخ رشد ویژه، کلروفیل a، وزن خشک، پروتئین، اسیدهای چرب امگا3 و اسید پالمیتولئیک (16:1C)، تحت نور آبی مشاهده شد. همچنین، کوتاهترین زمان دو برابر شدن جمعیت، کمترین مقدار چربی و امگا6 در این تیمار نوری مشاهده شد. کمترین تراکم سلولی، وزن خشک، کلروفیل a، پروتئین، اسیدهای چرب امگا3، اسید اولئیک (18:1C) و بیش از 25 درصد از اسید پالمیتیک (16:0C) تحت نور قرمز دیده شد. بیشترین زمان دو برابر شدن جمعیت، بیشترین مقدار اسیدهای چرب امگا6 و اسید اولئیک (18:1C)، تحت نور سفید مشاهده شد. مقدار چربی کل بین سه نور تحت آزمایش اختلاف معنیداری نشان نداد (05/0
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1400/1/10