[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 4 - ( بهار 1400 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 58-68 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر کیفیت نور بر رشد، مقدار پروتئین و پروفیل اسید چرب ریزجلبک Chaetoceros muelleri
معصومه استادی قاضیانی، آرش اکبرزاده*، مرتضی یوسف زادی، محمد اسدی
چکیده:   (326 مشاهده)
در مطالعه حاضر برخی پارامترهای رشد و ترکیبات بیوشیمیایی ریزجلبک Chaetoceros muelleri تحت نورهای آبی، سفید و قرمز بررسی شد. تیمارهای مختلف در شرایط شوری 25 قسمت در هزار، دمای 1±23 درجه سانتی‌گراد، شدت نور200±1500 لوکس، دوره روشنایی:تاریکی 12/12، هوادهی ملایم و قلیائیت 5/7-5/8، به مدت 12 روز در اتاقک‌های تفکیک شده قرار گرفتند. بیشترین تراکم سلولی، نرخ رشد ویژه، کلروفیل a، وزن خشک، پروتئین، اسیدهای چرب امگا3 و اسید پالمیتولئیک (16:1C)، تحت نور آبی مشاهده شد. همچنین، کوتاه‌ترین زمان دو برابر شدن جمعیت، کمترین مقدار چربی و امگا6 در این تیمار نوری مشاهده شد. کمترین تراکم سلولی، وزن خشک، کلروفیل a، پروتئین، اسیدهای چرب امگا3، اسید اولئیک (18:1C) و بیش از 25 درصد از اسید پالمیتیک (16:0C) تحت نور قرمز دیده شد. بیشترین زمان دو برابر شدن جمعیت، بیشترین مقدار اسیدهای چرب امگا6 و اسید اولئیک (18:1C)، تحت نور سفید مشاهده شد. مقدار چربی کل بین سه نور تحت آزمایش اختلاف معنی‌داری نشان نداد (05/0<p). نور قرمز بیش از 41 درصد از مقدار SFA، نور سفید بیش از 16 درصد از مقدار PUFA و نور آبی 46 درصد از مقدار MUFA را به خود اختصاص دادند. نور آبی به طور واضح کارایی بیشتری از خود نشان داد و دارای اختلاف معنی‌داری (05/0˂p) نسبت به سایر نورها بود در حالی که بین نور سفید و قرمز اختلاف معنی‌داری دیده نشد. 
واژه‌های کلیدی: اسید چرب، پروتئین، ریزجلبک، کلروفیل a، کیفیت نور
متن کامل [PDF 454 kb]   (206 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/2/17 | انتشار: 1400/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ostadi Ghaziani M, Akbarzadeh A, Yousefzadu M, Asadi M. Effect of light quality on growth, protein content and fatty acid profile of Chaetoceros muelleri. J. Aqu. Eco.. 2021; 10 (4) :58-68
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-738-fa.html

استادی قاضیانی معصومه، اکبرزاده آرش، یوسف زادی مرتضی، اسدی محمد. تأثیر کیفیت نور بر رشد، مقدار پروتئین و پروفیل اسید چرب ریزجلبک Chaetoceros muelleri. مجله بوم شناسی آبزیان. 1400; 10 (4) :58-68

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-738-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4341