[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 4 - ( بهار 1400 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 36-48 برگشت به فهرست نسخه ها
پروفایل اسیدهای چرب و خواص ضد اکسیدان عصاره‌های آلی ریزجلبک Dunaliella salina
عابده حدادشستانی، علی طاهری*
چکیده:   (260 مشاهده)
در مطالعه حاضر، حذف رادیکال آزاد DPPH، کلاته کردن یون آهن، قدرت کاهندگی، محتوای کل فنول، رنگ‌دانه و پروفیل اسیدهای چرب ریزجلبک دونالیلا سالینا مورد بررسی قرار گرفت. حلال¬های متانول، هگزان و کلروفرم در غلظت های 01/0، 1/0 و 1 میکروگرم بر میلی لیتر استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که متانول بیشترین اثر را بر فعالیت حذف رادیکال آزاد داشت و کم ترین مقدار نیز در تیمار 01/0 هگزان دیده شد (p<0.05). بیشترین فنول کل در غلظت یک میکروگرم متانول و کم¬ترین مقدار در تیمار 01/0 هگزان و بیشترین میزان قدرت کاهندگی در متانول و کلروفرم در غلظت یک میکروگرم بر میلی‌لیتر و کمترین میزان در غلظت 01/0 میکروگرم بر میلی‌لیتر هگزان مشاهده شد (p<0.05). بالاترین میزان کلاته کردن نیز در غلظت یک میکروگرم بر میلی‌لیتر محلول هگزان و کم‌ترین مقدار مربوط به تیمار 01/0 متانول بود (p<0.05). کاروتنوئیدها بیشترین مقدار و کلروفیل b دارای کمترین مقدار بودند. بیشترین میزان اسیدهای چرب اشباع پالمیتیک اسید، اسیدهای چرب تک غیراشباع پالمیتولئیک اسید و اسیدهای چرب چند غیراشباع آلفالینولئیک اسید بودند. نتایج به دست آمده از این تحقیق ثابت کرد فاکتور غلظت اثر معنی‌داری بر خواص آنتی اکسیدانی جلبک دونالیلا سالینا دارد و محلول متانول بهترین راندمان جهت استخراج عصاره آلی میکروجلبک دونالیلا سالینا را دارا می‌باشد. 
واژه‌های کلیدی: اسید چرب، آنتی اکسیدان، دونالیلا سالینا، ریزجلبک
متن کامل [PDF 692 kb]   (257 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/2/19 | انتشار: 1400/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hadadshastani A, Taheri A. Antioxidant properties and Fatty acid profile of Dunaliella salina Microalgae organic extracts. J. Aqu. Eco.. 2021; 10 (4) :36-48
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-741-fa.html

حدادشستانی عابده، طاهری علی. پروفایل اسیدهای چرب و خواص ضد اکسیدان عصاره‌های آلی ریزجلبک Dunaliella salina. مجله بوم شناسی آبزیان. 1400; 10 (4) :36-48

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-741-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4341