Roosta Z, Hajimoradloo A, Hoseinifar S H, Vakili F. Effect of different levels of Lactobacillus acidofilus as a probiotic on the anti-bacterial activity of mucus and non-specific immune of mucus in Tiger Barb (Puntius tetrazona). J. Aqua. Eco 2013; 3 (2) :20-13
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-77-fa.html
روستا زهرا، حاجی مرادلو عبدالمجید، حسینی فر سید حسین، وکیلی فرزانه. اثرات سطوح مختلف پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) بر فعالیت ضدباکتریایی و برخی شاخصهای ایمنی موکوسی ماهی تایگر بارب (Puntius tetrazona). مجله بوم شناسی آبزیان. 1392; 3 (2) :20-13
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-77-fa.html
چکیده: (9018 مشاهده)
موکوس اپیدرمی ماهی و ترکیبات آن اولین خط دفاعی در برابر پاتوژن ها می باشند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سطوح مختلف پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر فعالیت ضد باکتریایی و برخی شاخصهای ایمنی موکوسی ماهی تایگر بارب بود. تعداد 630 قطعه بچه ماهی (03/0± 5/0گرم) به طور تصادفی در سه تیمار با سه تکرار در آکواریوم ها توزیع شده و با 3 جیره آزمایشی حاوی صفر، 108×5/1 و 108×3 CFU/ml پروبیوتیک به مدت 90 روز غذادهی شدند. در پایان دوره از ماهیها موکوسگیری و فعالیت ضدباکتریایی آن به روشهای انتشار دیسک و رقتهای متوالی در مقابل باکتریهای بیماریزای Streptococcus faecium و Escherichia coli، اندازه گیری شد. قطر هاله عدم رشد، توسط موکوس ماهی با افزایش غلظت پروبیوتیک جیره در مقابل هر دو باکتری افزایش معنی داری نشان داد (05/0>P). در روش رقتهای متوالی موکوس، نیز نتایجی مشابهی مشاهده شد. همچنین تغذیه ماهیها با پروبیوتیک سبب افزایش معنی دار میزان فعالیت آلکالین فسفاتاز قلیایی و پروتئین محلول گردید (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد که موکوس ماهی تایگر بارب در برابر هر دو پاتوژن فعالیت ضدباکتریایی داشته و استفاده از سطوح مختلف پروبیوتیک سبب افزایش معنی دار در فعالیت ضدباکتریایی موکوس، پروتئین محلول و آنزیم آلکالین فسفاتاز قلیایی این ماهی نسبت به تیمار شاهد شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1393/10/24