[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 1 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 113-124 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیرات پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) بر ترکیب شیمیایی بدن، شاخص‌های رشد، تغذیه و زنده‌مانی در شاه‌میگوی چنگال باریک آب شیرین (Astacus leptodactylus Eschscholtz, 1823)
شیوا ندایی، احمد نوری* ، علیرضا ولی پور، علی اصغر خانی پور، سید حسین حسینی فر
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی و جوی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس
چکیده:   (24 مشاهده)
هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیرات کاربرد پروبیوتیک Lactobacillus plantarum بر ترکیبات شیمیایی بدن، شاخص‌های رشد، تغذیه و زنده‌مانی در شاه‌میگوی چنگال باریک آب شیرین می‌باشد. به این منظور، تعداد 96 قطعه شاه‌میگو با میانگین وزنی 27/0 ± 88/27 گرم به 12 تانک فایبرگلاس با حجم آب 100 لیتر (8 نمونه به ازای هر تانک) منتقل شدند. شاه‌میگوها به مدت 97 روز با جیره غذایی حاوی سطوح مختلف پروبیوتیک L. plantarum شامل 0 (شاهد)، 107 (تیمار 1)، 108 (تیمار 2) و 109 (تیمار 3) CFU به ازای هر گرم وزن جیره تغذیه شدند. غذادهی به‌صورت روزانه در دو وعده در ساعات 9 صبح و 4 بعدازظهر به میزان 5/1 درصد وزن بدن صورت گرفت. در پایان دوره پرورش، نمونه-های موجود در تیمار 3 نسبت به تیمار شاهد افزایش قابل ملاحظه‌ای در سطوح پروتئین و چربی بدن نشان دادند (05/0>P). همچنین ارزش تولید پروتئین (PPV) و چربی (LPV) در  تیمار 3 نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت (05/0>P). در این مطالعه شاخص‌های رشد و زنده‌مانی در تیمارهای مصرف‌کننده پروبیوتیک نسبت به تیمار شاهد اختلاف معنی‌داری نداشته است (05/0 <P). نتایج به‌دست‌آمده نشان‌دهنده تأثیرات مثبت پروبیوتیک L. plantarum بر برخی از ترکیبات شیمیایی بدن و شاخص‌های تغذیه‌ای و رشد در گونه A. leptodactylus بود.
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، شاخص رشد، شاه‌میگو، زنده‌مانی
متن کامل [PDF 552 kb]   (11 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۶/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۱۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


ندایی شیوا، نوری احمد، ولی پور علیرضا، خانی پور علی اصغر، حسینی فر سید حسین. تأثیرات پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) بر ترکیب شیمیایی بدن، شاخص‌های رشد، تغذیه و زنده‌مانی در شاه‌میگوی چنگال باریک آب شیرین (Astacus leptodactylus Eschscholtz, 1823). مجله بوم شناسی آبزیان. 1397; 8 (1) :113-124

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-779-fa.html



دوره 8، شماره 1 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790