هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیرات کاربرد پروبیوتیک
Lactobacillus plantarum بر ترکیبات شیمیایی بدن، شاخصهای رشد، تغذیه و زندهمانی در شاهمیگوی چنگال باریک آب شیرین میباشد. به این منظور، تعداد 96 قطعه شاهمیگو با میانگین وزنی 27/0 ± 88/27 گرم به 12 تانک فایبرگلاس با حجم آب 100 لیتر (8 نمونه به ازای هر تانک) منتقل شدند. شاهمیگوها به مدت 97 روز با جیره غذایی حاوی سطوح مختلف پروبیوتیک
L. plantarum شامل 0 (شاهد)، 107 (تیمار 1)، 108 (تیمار 2) و 109 (تیمار 3) CFU به ازای هر گرم وزن جیره تغذیه شدند. غذادهی بهصورت روزانه در دو وعده در ساعات 9 صبح و 4 بعدازظهر به میزان 5/1 درصد وزن بدن صورت گرفت. در پایان دوره پرورش، نمونه-های موجود در تیمار 3 نسبت به تیمار شاهد افزایش قابل ملاحظهای در سطوح پروتئین و چربی بدن نشان دادند (05/0>P). همچنین ارزش تولید پروتئین (PPV) و چربی (LPV) در تیمار 3 نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت (05/0>P). در این مطالعه شاخصهای رشد و زندهمانی در تیمارهای مصرفکننده پروبیوتیک نسبت به تیمار شاهد اختلاف معنیداری نداشته است (05/0
L. plantarum بر برخی از ترکیبات شیمیایی بدن و شاخصهای تغذیهای و رشد در گونه A. leptodactylus بود.