[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 2 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 11-21 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره خوراکی پونه‌کوهی (Mentha longifolia) بر عملکرد رشد و فراسنجه‌های خونی، سرمی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) و میزان مقاومت در برابر بیماری باکتریایی
محدثه حیدری*، فرید فیروزبخش، حامد پاک نژاد
دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
چکیده:   (63 مشاهده)
در این تحقیق اثر تجویز خوراکی عصاره پونه کوهی بر عملکرد رشد، برخی فراسنجه‌های خونی و سرمی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri ارزیابی شد. به این منظور ٣٦٠ قطعه ماهی قزل¬آلا¬ی رنگین¬کمان (٢/٠ ± ٤٨/١٠گرم) به 4 گروه تقسیم شدند و از جیره‌های مکمل شده با  صفر (گروه شاهد) ، 1/0، 2/0 و 3/0 درصد عصاره پونه¬کوهی به مدت 4 هفته تغذیه نمودند. در پایان 4 هفته، 20 عدد ماهی از هر تیمار، انتخاب و میزان 1/0 میلی‌لیتر (108  باکتری در هر میلی‌لیتر) باکتری به روش داخل صفاقی تزریق گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و کارایی تبدیل غذایی، تعداد گلبول سفید و قرمز خون، هماتوکریت، هموگلوبین، پروتئین کل، آلبومین و میزان فعالیت لیزوزیم سرم ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی عصاره هیدروالکلی پونه¬کوهی به ‌ویژه غلظت¬های بالا (2/0 و 3/0 درصد)، افزایش معنی¬داری با تیمار شاهد نشان دادند. در معرض قرار گرفتن ماهی با باکتریYersinia ruckeri ، تیمار 3/0 درصد، کمترین درصد تلفات را به خود اختصاص داد. به‌طورکلی تجویز پونه¬کوهی در سطح 2/0 و 3/0 درصد به صورت خوراکی موجب افزایش مقاومت، بهبود عملکرد رشد، افزایش برخی شاخص¬های خونی و سرمی قزل‌آلای رنگین‌کمان ¬می¬گردد. 
واژه‌های کلیدی: پونه کوهی، رشد، فراسنجه های خونی، قزل‌آلای رنگین‌کمان
متن کامل [PDF 483 kb]   (34 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۲/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


حیدری محدثه، فیروزبخش فرید، پاک نژاد حامد. تأثیر عصاره خوراکی پونه‌کوهی (Mentha longifolia) بر عملکرد رشد و فراسنجه‌های خونی، سرمی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) و میزان مقاومت در برابر بیماری باکتریایی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1398; 9 (2) :11-21

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-798-fa.html



دوره 9، شماره 2 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4056