Heydari M, Firouzbakhsh F, Paknejad H. Effect of Oral extract of Mentha longifolia on growth performance and hematological, serum parameter of rainbow trout (Onchorhynchus mykiss) and resistance to bacterial disease. J. Aqua. Eco 2019; 9 (2) :11-21
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-798-fa.html
حیدری محدثه، فیروزبخش فرید، پاک نژاد حامد. تأثیر عصاره خوراکی پونهکوهی (Mentha longifolia) بر عملکرد رشد و فراسنجههای خونی، سرمی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) و میزان مقاومت در برابر بیماری باکتریایی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1398; 9 (2) :11-21
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-798-fa.html
چکیده: (2799 مشاهده)
در این تحقیق اثر تجویز خوراکی عصاره پونه کوهی بر عملکرد رشد، برخی فراسنجههای خونی و سرمی ماهی قزلآلای رنگینکمان در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri ارزیابی شد. به این منظور ٣٦٠ قطعه ماهی قزل¬آلا¬ی رنگین¬کمان (٢/٠ ± ٤٨/١٠گرم) به 4 گروه تقسیم شدند و از جیرههای مکمل شده با صفر (گروه شاهد) ، 1/0، 2/0 و 3/0 درصد عصاره پونه¬کوهی به مدت 4 هفته تغذیه نمودند. در پایان 4 هفته، 20 عدد ماهی از هر تیمار، انتخاب و میزان 1/0 میلیلیتر (108 باکتری در هر میلیلیتر) باکتری به روش داخل صفاقی تزریق گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و کارایی تبدیل غذایی، تعداد گلبول سفید و قرمز خون، هماتوکریت، هموگلوبین، پروتئین کل، آلبومین و میزان فعالیت لیزوزیم سرم ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی عصاره هیدروالکلی پونه¬کوهی به ویژه غلظت¬های بالا (2/0 و 3/0 درصد)، افزایش معنی¬داری با تیمار شاهد نشان دادند. در معرض قرار گرفتن ماهی با باکتریYersinia ruckeri ، تیمار 3/0 درصد، کمترین درصد تلفات را به خود اختصاص داد. بهطورکلی تجویز پونه¬کوهی در سطح 2/0 و 3/0 درصد به صورت خوراکی موجب افزایش مقاومت، بهبود عملکرد رشد، افزایش برخی شاخص¬های خونی و سرمی قزلآلای رنگینکمان ¬می¬گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1398/7/1