[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 1 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 50-57 برگشت به فهرست نسخه ها
خاصیت آنتی‌اکسیدانی صدف دسته چاقویی Solen dactylus با روش‌های DPPH ، قدرت کاهندگی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام
مطهره اسدالهی، نسرین سخایی*، بابک دوست شناس، کمال غانمی، بیتا ارچنگی
گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
چکیده:   (42 مشاهده)
هدف از این تحقیق بررسی قدرت آنتی اکسیدانی صدف دسته چاقوییSolen dactylus با استفاده از روش‌های DPPH ، قدرت کاهندگی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام است. تعداد 20 عدد نمونه در دو فصل پاییز و بهار به صورت تصادفی از خور گوبان جمع‌آوری و قسمت گوشتی صدف جدا گردید. برای عصاره‌گیری به ازای هر یک گرم از نمونه 2 میلی لیتر متانول اضافه شد و در 11000 دور در دقیقه به مدت 30 دقیقه سانتریفوژ شد. مایع حاصل از سانتریفوژ در دستگاه روتاری به مدت 5 دقیقه تغلیط-گردید. در روش DPPH از عصاره‌ی نمونه و محلول DPPH استفاده و جذب محلول در طول‌موج 517 نانومتر اندازه¬گیری شد. درروش قدرت کاهندگی از عصاره و بافر سدیم فسفات استفاده شد و جذب در طول موج 700 نانومتر خوانده شد. در روش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام از عصاره و محلول آسکوربیک¬اسید استفاده و جذب در 695 نانومتر اندازه¬گیری شد. نتایج روش DPPH میانگین جذب 89 درصد و 45 درصد به ترتیب در فصل پاییز و بهار و در روش قدرت کاهندگی جذب 62/0درصد در فصل پاییز و 98/0 در فصل بهار ثبت گردید. در روش قدرت آنتی¬اکسیدانی تام عصاره صدف دارای جذب 3/85 و در فصل پاییز و 1/165میکروگرم بر میلی‌لیتر در فصل بهار بود. یافته‌ها نشان¬داد که در 3 روش مختلف¬، عصاره این صدف دارای فعالیت آنتی¬اکسیدانی نسبتاً خوبی بود که به عنوان غذا برای مصارف انسانی و تکثیر و پرورش و جهت تأمین نیاز غذایی آبزیان و صادرات به کشورهای دیگر توجیه‌پذیر می¬باشد.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، خلیج فارس، خورگوبان، صدف
متن کامل [PDF 496 kb]   (16 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۸/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۰/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


اسدالهی مطهره، سخایی نسرین، دوست شناس بابک، غانمی کمال، ارچنگی بیتا. خاصیت آنتی‌اکسیدانی صدف دسته چاقویی Solen dactylus با روش‌های DPPH ، قدرت کاهندگی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام. مجله بوم شناسی آبزیان. 1398; 9 (1) :50-57

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-803-fa.html



دوره 9، شماره 1 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4030