دوره 11، شماره 2 - ( پاییز 1400 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behtaripour M, Meshkini S, Tafi A A. Effect of trichlorphon toxin along with vitamin C on the activity of brain acetylcholinesterase, serum catalase enzymes and gill and liver tissues of Carassius auratusEffect of trichlorphon toxin along with vitamin C on the activity of brain acetylcholinesterase, serum catalase enzymes and gill and liver tissues of Carassius auratus. J. Aqua. Eco 2021; 11 (2) :1-11
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-865-fa.html
بهتری پور مریم، مشکینی سعید، طافی علی اکبر. تأثیر سم تری کلروفن به همراه ویتامین C بر فعالیت آنزیم‌های استیل‌کولین‌استراز مغز، کاتالاز سرم و بافتهای آبشش و کبد ماهی طلایی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1400; 11 (2) :1-11

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-865-fa.html


چکیده:   (1605 مشاهده)
هدف این مطالعه بررسی تأثیر سم تری¬کلروفن بر آنزیم‌های استیل‌کولین استراز مغز و کاتالاز سرم و بافت‌های آبشش و کبد ماهی طلایی در حضور ویتامین C بود. ماهیان  5/0 ± ١٠ گرمی به مدت یک ماه در چهار تیمار به‌صورت: تیمار 1 شاهد (بدون سم و ویتامین)، تیمار 2  (4/0 میلی‌گرم بر لیتر تری-کلروفن)، تیمار 3 (4/0 میلی‌گرم بر لیتر تری¬کلروفن و ۲۰۰ میلی‌گرم ویتامین C در کیلوگرم غذا)، تیمار 4 (۲۰۰ میلی‌گرم ویتامین C در کیلوگرم غذا)، با ۳ تکرار، در معرض تری¬کلروفن محلول در آب قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تری¬کلروفن منجر به کاهش معنی¬دار فعالیت استیل‌کولین استراز در مقایسه با تیمار شاهد شد، اما تجویز ویتامین C  به همراه این سم باعث افزایش معنی¬دار فعالیت این آنزیم در مقایسه با تیمار فاقد ویتامین شد .(P˂0.05) تری‌کلروفن تغییر معنی¬داری در فعالیت کاتالاز نسبت به شاهد ایجاد نکرد.(P˃0.05)  تری¬کلروفن باعث نکروز، ادم، کوتاه و چماقی شدن و هیپرپلازی تیغه¬های ثانویه آبشش ماهیان شد. این سم همچنین باعث خونریزی، نکروز  و تورم هپاتوسیت¬های کبد شد. اما به دلیل ویژگی آنتی‌اکسیدانی ویتامین C، تجویز این ویتامین باعث کاهش شدت این آسیبهای بافتی گردید. طبق نتایج، ویتامین C با خاصیت آنتی‌اکسیدانی سبب بهبود شرایط آنزیمی و کاهش شدت آسیبهای بافتی آبشش و کبد ناشی از سم تری‌کلروفن گردید.
متن کامل [PDF 728 kb]   (466 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)