 
                     
                     
                    
                    
                    
                    
                     Tasa A,  Arshadi A,  Mirdar Harijani J,  Maghsoudi A. Effects of different levels of Withania coagulans water extract on growth performance, biochemical activity of blood enzymes, hematological and non-specific immunity parameters of Cyprinus carpio.  J. Aqua. Eco 2021; 10 (4) :105-116
URL: 
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-934-fa.html   
                    
                    تاسا علی،  ارشدی علی،  میردار هریجانی جواد،  مقصودی علی. اثر سطوح مختلف عصاره آبی میوه گیاه پنیرباد (Withania coagulans) بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیمهای کبدی، شاخصهای خونی و ایمنی غیراختصاصی ماهی کپور معمولی.  مجله بوم شناسی آبزیان. 1400; 10 (4) :105-116
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-934-fa.html
  
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    چکیده:       (3146 مشاهده)
                    
                    
                    در این تحقیق اثر عصاره آبی میوه پنیرباد (Withania coagulans) بر شاخصهای رشد، آنزیمهای کبدی، شاخصهای خونی و ایمنی غیراختصاصی ماهی کپور معمولی مطالعه شد. تیمارها شامل غلظتهای صفر، 250، 500 و 1000 میلیگرم عصاره در هر کیلوگرم غذا (3 تکرار) بوده و ماهیان به مدت 56 روز غذادهی شدند. در پایان دوره غذادهی میزان رشد، لیزوزیم، ایمنوگلوبین، فعالیت آنزیمهای کبدی و شاخصهای خونی سنجیده شد. شاخصهای رشد در تیمارهای حاوی عصاره نسبت به شاهد افزایش معنیداری داشتند (05/0p<). همچنین میزان فعالیت آنزیمهای کبدی بین همه تیمارها دارای تفاوت معنیدار بود (05/0p<) که بیشترین و کمترین مقدار آنها به ترتیب در تیمار شاهد و 1000 میلیگرم عصاره بود. بین شاخصهای خونی، تفاوت معنیداری در تعداد گلبولهای سفید بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0p>)، اما گلبولهای قرمز، هماتوکریت، حجم متوسط گلبولی، لیزوزیم، ایمنوگلبولین و هموگلوبین تحت تأثیر عصاره قرار گرفتند که در همه موارد تیمار 1000 میلیگرم عصاره نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیدار نشان داد (05/0p<). درصد نوتروفیل در تمام تیمارها نسبت به شاهد بهطور معنیداری بیشتر بود (05/0p<). نتایج نشان داد که تغذیه با جیره حاوی عصاره میوه پنیرباد منجر به بهبود رشد، شاخصهای خونی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی میگردد.
                    
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشي |
                    موضوع مقاله: 
                    
تخصصي  انتشار: 1400/1/10