[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 4 - ( بهار 1400 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 105-116 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف عصاره آبی میوه گیاه پنیرباد (Withania coagulans) بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیم‌های کبدی، شاخص‌های خونی و ایمنی غیراختصاصی ماهی کپور معمولی
علی تاسا، علی ارشدی*، جواد میردار هریجانی، علی مقصودی
چکیده:   (76 مشاهده)
در این تحقیق اثر عصاره آبی میوه پنیرباد (Withania coagulans) بر شاخص‌های رشد، آنزیم‌های کبدی، شاخص‌های خونی و ایمنی غیراختصاصی ماهی کپور معمولی مطالعه شد. تیمارها شامل غلظت‌های صفر، 250، 500 و 1000 میلی‌گرم عصاره در هر کیلوگرم غذا (3 تکرار) بوده و ماهیان به مدت 56 روز غذادهی شدند. در پایان دوره غذادهی میزان رشد، لیزوزیم، ایمنوگلوبین، فعالیت آنزیم‌های کبدی و شاخص‌های خونی سنجیده شد. شاخص‌های رشد در تیمارهای حاوی عصاره نسبت به شاهد افزایش معنی‌داری داشتند (05/0p<). همچنین میزان فعالیت آنزیم‌های کبدی بین همه تیمارها دارای تفاوت معنی‌دار بود (05/0p<) که بیشترین و کمترین مقدار آن‌ها به ترتیب در تیمار شاهد و 1000 میلی‌گرم عصاره بود. بین شاخص‌های خونی، تفاوت معنی‌داری در تعداد گلبول‌های سفید بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0p>)، اما گلبول‌های قرمز، هماتوکریت، حجم متوسط گلبولی، لیزوزیم، ایمنوگلبولین و هموگلوبین تحت تأثیر عصاره قرار گرفتند که در همه موارد تیمار 1000 میلی‌گرم عصاره نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی‌دار نشان داد (05/0p<). درصد نوتروفیل در تمام تیمارها نسبت به شاهد به‌طور معنی‌داری بیشتر بود (05/0p<). نتایج نشان داد که تغذیه با جیره حاوی عصاره میوه پنیرباد منجر به بهبود رشد، شاخص‌های خونی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: ایمنی غیراختصاصی، خون‌شناسی، کپور معمولی، گیاه پنیرباد
متن کامل [PDF 577 kb]   (28 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/1/1 | انتشار: 1400/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tasa A, Arshadi A, Mirdar Harijani J, Maghsoudi A. Effects of different levels Withania coagulans extract on growth performance, biochemical activity of blood enzymes, hematological and Non-specific immunity parameters of Cyprinus carpio. J. Aqu. Eco.. 2021; 10 (4) :105-116
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-934-fa.html

تاسا علی، ارشدی علی، میردار هریجانی جواد، مقصودی علی. اثر سطوح مختلف عصاره آبی میوه گیاه پنیرباد (Withania coagulans) بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیم‌های کبدی، شاخص‌های خونی و ایمنی غیراختصاصی ماهی کپور معمولی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1400; 10 (4) :105-116

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-934-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4341