چکیده: (2553 مشاهده)
هدف از این تحقیق بررسی قدرت آنتی اکسیدانی صدف دسته چاقوییSolen dactylus با استفاده از روشهای DPPH ، قدرت کاهندگی و ظرفیت آنتیاکسیدانی تام است. تعداد 20 عدد نمونه در دو فصل پاییز و بهار به صورت تصادفی از خور گوبان جمعآوری و قسمت گوشتی صدف جدا گردید. برای عصارهگیری به ازای هر یک گرم از نمونه 2 میلی لیتر متانول اضافه شد و در 11000 دور در دقیقه به مدت 30 دقیقه سانتریفوژ شد. مایع حاصل از سانتریفوژ در دستگاه روتاری به مدت 5 دقیقه تغلیط-گردید. در روش DPPH از عصارهی نمونه و محلول DPPH استفاده و جذب محلول در طولموج 517 نانومتر اندازه¬گیری شد. درروش قدرت کاهندگی از عصاره و بافر سدیم فسفات استفاده شد و جذب در طول موج 700 نانومتر خوانده شد. در روش ظرفیت آنتیاکسیدانی تام از عصاره و محلول آسکوربیک¬اسید استفاده و جذب در 695 نانومتر اندازه¬گیری شد. نتایج روش DPPH میانگین جذب 89 درصد و 45 درصد به ترتیب در فصل پاییز و بهار و در روش قدرت کاهندگی جذب 62/0درصد در فصل پاییز و 98/0 در فصل بهار ثبت گردید. در روش قدرت آنتی¬اکسیدانی تام عصاره صدف دارای جذب 3/85 و در فصل پاییز و 1/165میکروگرم بر میلیلیتر در فصل بهار بود. یافتهها نشان¬داد که در 3 روش مختلف¬، عصاره این صدف دارای فعالیت آنتی¬اکسیدانی نسبتاً خوبی بود که به عنوان غذا برای مصارف انسانی و تکثیر و پرورش و جهت تأمین نیاز غذایی آبزیان و صادرات به کشورهای دیگر توجیهپذیر می¬باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1398/4/1