دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 65-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazifi E, Toreihizadeh F, Taghavi Jelodar H, Borna M. Evaluation of antioxidant properties of different extracts of Ulva fasciata Delile and Sargassum vulgare C. Agardh in winter and spring. J. Aqua. Eco 2023; 13 (1) :51-65
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-1042-fa.html
نظیفی احسان، طریحی زاده فاطمه، تقوی جلودار حسن، برنا مهدی. بررسی خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های مختلف Ulva fasciata Delile و Sargassum vulgare C. Agardh در فصل‌های زمستان و بهار. مجله بوم شناسی آبزیان. 1402; 13 (1) :51-65

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-1042-fa.html


چکیده:   (685 مشاهده)
جلبک‌های دریایی از منابع غنی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی به‌شمار می‌روند. جمعیت‌های فراوانی از جنس Ulva و Sargassum در سواحل جنوبی ایران وجود دارد. در این پژوهش، جمعیت‌های جلبک سبز Ulva fasciata Delile و جلبک قهوه‌ای Sargassum vulgare C.Agardh از سواحل بوشهر در فصل‌های زمستان و بهار جمع‌آوری و محتوای فنل و فلاونوئید کل آنها ارزیابی شد. عصاره‌های مختلفی از این گونه‌ها تهیه و فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن ها با روش‌های ABTS و DPPH بررسی شد. نتایج نشان داد که S. vulgare در بهار بیشترین محتوای فنل‌ و کمترین محتوای فلاونوئید بترتیب به میزان 0.065±0.62 و 0.088±0.83 و U. fasciata در زمستان بیشترین محتوای فلاونوئید و کمترین محتوای فنل بترتیب به میزان 0.21±1.65 و 0.04±0.28 میلی‌گرم بر گرم جلبک را داشت. در همه عصاره‌ها، S. vulgare فعالیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری نسبت به U. fasciata نشان داد. هر دو گونه اغلب تفاوت معنی‌داری در فعالیت آنتی‌اکسیدانی در زمستان و بهار نداشتند. عصاره‌های اتانولی و متانولی 80 درصد و آب جوش خاصیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری بترتیب نسبت به عصاره‌های اتانولی و متانولی خالص و آب مقطر نشان دادند. اغلب بیشترین و کمترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی بترتیب در عصاره‌های اسیدی و اتانولی مشاهده شد. نتایج حاصل کمک شایانی در انتخاب و کاربرد جلبک‌ها در صنایع غذایی و دارویی خواهد نمود.
متن کامل [PDF 717 kb]   (213 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1402/2/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)