گیاهان دریایی منبع مناسبی از ترکیبات آنتی اکسیدانی طبیعی هستند. مانگروها گروهی از گیاهان دریایی شورپسند مناطق بین جزر و مدی با خواص دارویی متعدد می باشند. در مطالعه حاضر آنالیز فیتوشیمیایی (استروئیدها، آلکالوئیدها، فنولها، فلاونوئیدها و تاننها) و آنتیاکسیدانی (میزان فنول کل، مهار رادیکال آزاد DPPH، قدرت احیاء و جذب یون آهن) در عصاره متانولی برگ، پوسته ساقه و ریشه گیاه مانگرو گونه حرا (Avicennia marina) انجام گرفت. نمونه های حرا از سواحل خلیج گواتر در جنوب شرق استان سیستان و بلوچستان جمع آوری گردید. آنالیز فیتوشیمیایی نشان داد که در عصاره برگ حرا تمامی ترکیبات مورد سنجش به غیر از آلکالوئیدها وجود داشت. این در حالی بود که در عصاره پوسته ساقه، فقط ترکیبات فنولی، فلاونوئیدها و تاننها مشاهده شد و آلکالوئید و استروئید کشف نگردید. در عصاره ریشه، آلکالوئیدها، فنولها و فلاونوئیدها کشف گردید. ارزیابی خواص آنتیاکسیدانی نشان داد که بالاترین میزان فنول (6.28 میلی گرم گالیک اسید در گرم عصاره)، مهار رادیکال آزاد (59.18 درصد) و قدرت احیاء یون آهن (جذب در 700 نانومتر: 0.37) در میان بخشهای مختلف درخت حرا، در عصاره برگ وجود داشته است. برخلاف این دو شاخص، بالاترین میزان جذب یون آهن (جذب در 562 نانومتر: 0.84) در عصاره ریشه گیاه حرا وجود داشت. نتایج این پژوهش نشان داد که بخشهای مختلف گیاه حرا، به ویژه برگ آن میتواند به عنوان منبع بالقوه از آنتیاکسیدانهای طبیعی در نظر گرفته شود.