چکیده: (1084 مشاهده)
نظر به این که اطلاعات زیستی اندکی به خصوص در رابطه با تغذیه ماهی یلی چهار خط وجود داشت، برای این منظور در مجموع 140 نمونه ماهی از محدوده آب¬های سواحل مکران شامل بازار ماهی فروشان چابهار و مراکز تخلیه صید واقع در چابهار، رمین و تیس با هدف تعیین عادات غذایی آن به صورت فصلی از اوایل تابستان 1399 تا اواخر بهار 1400 تهیه شد. طبق نتایج میانگین طول کل و وزن ماهیان به ترتیب 4.13±18.51 سانتی متر و 16.71±82.13 گرم بود. میانگین شاخص طول نسبی روده و تهی بودن معده به ترتیب، 0.52 و 49.29 درصد بدست آمد که نشان می دهد این گونه گوشت خوار و دارای تغذیه متوسط هست. شاخص معدی بدنی، شدت تغذیه و فاکتور وضعیت ماهیان در فصل پاییز به ترتیب با میانگین 0.24± 1.48، 25.11± 95.34 و 0.068±0.72 نسبت به سایر فصول به طور معناداری کمتر بود ( 0.05> p). با توجه به شاخص ترجیح غذایی و اهمیت نسبی، نرم تنان و سخت پوستان به عنوان غذای اصلی و پاروپایان، کرم های پرتار و ماهیان به عنوان غذای فرعی این گونه تعیین شدند که از بین نرم تنان و سخت پوستان، شکم پایان و خرچنگ منزوی با میزان اهمیت نسبی 41 و 42 درصد مهم ترین طعمه های ماهی یلی چهار خط بودند. در مجموع با توجه به نتایج بدست آمده از شاخص های تغذیه ای، این ماهی گوشت خوار و دارای تغذیه متوسط و شرایط زیستی مناسبی در آب های سواحل مکران است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1402/9/30