Hedayati A, Darabitabar F, Forouhar Vajargah M. The safety evaluation of prebiotic isomalto-oligosaccharid on the liver and gill tissues in common carp (Cyprinus carpio) exposed to lethal concentrations of butachlor toxin. J. Aqua. Eco 2017; 7 (1) :152-157
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-396-fa.html
هدایتی علی اکبر، دارابی تبار فاطمه، فروهر واجارگاه محمد. بررسی عملکرد ایمنی پربیوتیک ایزومالتوالیگوساکارید بر بافت کبد و آبشش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجه با غلظت کشنده سم بوتاکلر. مجله بوم شناسی آبزیان. 1396; 7 (1) :152-157
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-396-fa.html
چکیده: (4037 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی اثرات ایمنی بخش پربیوتیک ایزومالتوالیگوساکارید بر آسیب¬های بافتی کبد و آبشش ناشی از غلظت¬های کشنده سم بوتاکر در ماهی کپور معمولی می¬باشد. در این بررسی 120 قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی 31/0± 13/6 نگه¬داری شدند. در طول دورهی آزمایش فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب اندازهگیری شد. LC50/96h برای سم بوتاکلر 785/0 محاسبه گردید که براساس آن چهار غلظت کشنده ppm 05/1، ppm 1/1، ppm2/1 و ppm 15/1، هر کدام با سه تکرار برای این بررسی در نظر گرفته شد. بیشترین و وسیع¬ترین عارضه¬های مشاهده شده در بافت آبشش شامل هایپرپلازی تیغه اولیه و ثانویه، نکروز، چسبندگی تیغه¬های ثانویه، تخریب لاملاهای ثانویه و خمیدگی لاملاهای ثانویه بود و در بافت کبد عارضه¬های خونریزی، نکروز، تخریب سلول¬های کبدی مشاهده شد. این مطالعه نشان داد که پربیوتیک ایزومالتوالیگوساکارید نمی¬تواند از میزان آسیب¬های بافتی کبد و آبشش در برابر غلظت¬های کشنده سم بوتاکلر بکاهد.
نوع مطالعه:
مقاله کوتاه |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1397/1/15