چرخه زندگی بارناکل ها به طور معمول شامل دو مرحله می¬باشد: مرحله لاروی با شنای آزاد و مرحله ثابت. مرحله لاروی آنها دارای 6 مرحله ناپلیوسی می باشد.با توجه به اینکه اسانس¬های گیاهی در مطالعات قبل خاصیت ضد جلبکی از خود نشان دادند در این مطالعه به بررسی سمیت این اسانس بر روی مراحل مختلف لاروی بارناکل گونه ی Amphibalanus amphitrite پرداخته شد زیرا که نباید اثر منفی بر روی زنجیره غذایی داشته باشند. همچنین به منظور ارزیابی اثرات سمیت اسانس آویشن شیرازی با نام علمی Zataria multiflora بر روی مراحل مختلف لارو بارناکل به عنوان مدل مطالعه پرداخته شد. این تست براساس تعیین LC50 در یک دوره 24 ساعته بر روی مراحل مختلف لاروی بارناکل انجام شد به این ترتیب که در پلیت¬های 24 خانه¬ای از هر استوک 6 غلظت 50، 25، 12/5، 6/25، 3/125، 1/5 میکرو گرم در میلی¬ لیتر تهیه گردید سپس به هر چاهک 1 میلی لیتر آب دریا و10 عدد لارو بارناکل اضافه و تعداد مرده ها و زنده ها توسط لوپ نتایج بدست آمده نشان داد که µg/ml 14/981LC50: در مرحله 6 ناپلیوسی و µg/ 36/91 LC50: در مرحله 2 لاروی دارای تفاوت معنا داری است. همچنین این اسانس گیاهی در غلظتهای بالاتر از g/mlµ 20 اثر سمیت بر لارو بارناکل را نشان داد. کارواکرول بعنوان ترکیب اصلی سازنده اسانس از فعالیت بیولوژیکی قابل توجهی برخوردار است. همچنین اسانس آویشن شیرازی با داشتن ترکیبات مختلف از جمله فنولیک، ترپنوئیدها و آلکالوئیدها میتواند در غلظتهای پایین در توسعه کاربردی و زیست سازگار با اهداف بوم مدیریتی پیشگام باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |