Taheri Kondor O, Sajjadi M M, Sourinejad I, Daryaei A A, Mirzadeh G, Khademi F. The effect of dietary supplementation of L-carnitine on growth indices and survival rate in Sobaity seabream Sparidentex hasta. J. Aqua. Eco 2014; 3 (3) :45-35
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-67-fa.html
طاهری کندر ام البنین، سجادی میرمسعود، سوری نژاد ایمان، دریایی عبد الرسول، میرزاده قدرت، خادمی فرشته. تأثیر افزودن مکمل ال-کارنیتین به جیره غذایی بر شاخص های رشد و بازماندگی ماهی صبیتی Sparidentex hasta. مجله بوم شناسی آبزیان. 1392; 3 (3) :45-35
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-67-fa.html
چکیده: (9086 مشاهده)
یکی از مسائل مهم در آبزی پروری، تعادل بین سرعت رشد ماهی و استفاده بهینه از غذای مصرفی است که در این میان ال-کارنیتین به عنوان یک مکمل غذایی مؤثر بر رشد مطرح است. ماهی صبیتی یکی از ماهیان مهم اقتصادی در خلیج فارس است که در آبزی پروری مورد توجه زیادی قرار دارد. شاخصهای رشد و بازماندگی 240 قطعه بچه ماهی صبیتی با میانگین وزن 03/0±01/3 گرم با افزودن مکمل
ال-کارنیتین به جیره غذایی به مدت 10 هفته بررسی شد. پژوهش با چهار سطح صفر، 500، 1000 و 1800 میلیگرم ال-کارنیتین در هر کیلوگرم جیره و با سه تکرار بر اساس سیری صورت گرفت. بچه ماهیان تغذیه شده با سطح 1000 میلیگرم ال-کارنیتین بر کیلوگرم جیره، بالاترین میزان رشد و کمترین ضریب تبدیل غذایی را نشان دادند (05/0P<). بالاترین میانگین ضریب رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، سرعت رشد روزانه و نسبت کارایی پروتئین در سطح 1000 میلیگرم ال-کارنیتین بر کیلوگرم جیره مشاهده شد (05/0P<). شاخص کیفیت و درصد بازماندگی بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری نشان نداد (05/0P>). بر اساس نتایج، افزودن ال-کارنیتین به جیره غذایی بچه ماهیان صبیتی تأثیرگذاری مطلوبی بر شاخصهای رشد داشته و بهترین دوز مؤثر بر شاخصهای رشد سطح 1000 میلیگرم ال-کارنیتین بر کیلوگرم جیره غذایی بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1393/10/15