کریمی کیمیا، اکبرزاده آرش، ابراهیمی درچه عیسی. استفاده از پسماند صنایع تولید نشاسته بهعنوان ماده همبند در جیره غذایی میگوی سفید غربی Penaeus vannamei. مجله بوم شناسی آبزیان. 1396; 7
() :7-13
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-736-fa.html
چکیده: (4118 مشاهده)
با توجه به اینکه در صنعت ساخت خوراک آبزیان از مواد همبند خنثی و فاقد ارزش غذایی استفاده میشود، استفاده از مواد همبند جایگزین و دارای ارزش غذایی میتواند موجب بهبود عملکرد میگوی پرورشی شود. بهخصوص استفاده از پساب صنایع تولید نشاسته بهعنوان ماده همبند میتواند علاوه برافزایش ماندگاری غذا در آب و کاهش آبشویی مواد مغذی در آب باعث بهبود کیفیت خوراک میگو و عملکرد رشد شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی مطلوبیت پسماند صنایع تولید نشاسته بهعنوان بک همبند ارزانقیمت و دارای ارزش غذایی در جیره غذایی میگوی سفید غربی پرورشی بود. همبند موردنظر با نسبتهای 3، 6، 9 و 12 درصد به سایر اجزای مورد استفاده در ساخت غذای میگو اضافه شد و عملکرد رشد میگو در طی 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میگوی تغذیهشده با 9% و 12% ماده همبند مورد مطالعه، پس از گذشت 45 روز از شروع آزمایش افزایش وزن و نرخ رشد ویژه بیشتری در مقایسه با گروه شاهد داشت (05/0>P). پس از گذشت 60 روز، میزان افزایش وزن و نرخ رشد ویژه در تیمارهای 9% و 12% بیشتر از سایر تیمارها بود اما ازنظر آماری معنیدار نبود. این بررسی نشان داد که پسماند صنایع تولید نشاسته میتواند بهعنوان بک همبند ارزانقیمت و دارای ارزش غذایی موجب بهبود عملکرد میگوی سفید غربی پرورشی شود.
واژههای کلیدی: تغذیه،
رشد،
میگو،
همبند
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1397/2/14