[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 4 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 61-53 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره سیانوباکتری‌های چشمه آب گرم گنو بر رشد، بازماندگی و ریخت شناسی بافت آبشش ماهی آفانیوس Aphanius dispar در شرایط دمایی نرمال و استرس بلندمدت حرارتی
اعظم نوری سیبنی، آرش اکبرزاده *، احمد نوری، پریا پرتو، محمد اسدی، علیرضا راضی، مهدی مهدی پور، مرتضی یوسف زادی
چکیده:   (2937 مشاهده)
در تحقیق حاضر تأثیر عصاره سیانوباکتری‌های چشمه آب گرم گنو بر رشد، بازماندگی و وضعیت ریختی بافت‌ آبشش ماهی آفانیوس (Aphanius dispar) در شرایط دمایی نرمال و استرس بلندمدت حرارتی بررسی شد. به این منظور 228 عدد ماهی به چهار تیمار شامل تیمار کنترل (دمای °C25) تیمار حرارت (دمای °C40-37)، تیمار کنترل- سیانوباکتری و تیمار حرارت- سیانوباکتری تقسیم شدند. در پایان آزمایش در روز 44، فاکتورهای رشد شامل ضریب رشد ویژه (SGR)، وزن به دست آمده (WG) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) در ماهیان گروه کنترل و کنترل- سیانوباکتری به طور قابل ملاحظه و معنی‌داری بیشتر از تیمار حرارت و حرارت- سیانوباکتری بود (05/0P<). میزان بازماندگی ماهیان در تیمارهای کنترل و کنترل- سیانوباکتری در پایان آزمایش 100 درصد بود، در حالیکه در تیمارهای حرارت و حرارت- سیانوباکتری بقای ماهیان به طور معنی داری کاهش پیدا کرد (05/0>P). ماهیان نگهداری شده در دمای °C40-37 تغییراتی در بافت آبشش شامل پرخونی و کوتاه شدن رشته‌های ثانویه را نسبت به گروه کنترل نشان دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که در شرایط دمایی مشابه با چشمه آب گرم، عصاره سیانوباکتری‌های چشمه آب گرم گنو باعث کاهش عملکرد فیزیولوژیک ماهیان شده و نتوانسته تحمل استرس حرارتی را در ماهی آفانیوس افزایش دهد.
واژه‌های کلیدی: آب گرم گنو، استرس دمایی، آفانیوس، سیانوباکتری
متن کامل [PDF 662 kb]   (582 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۳۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noori Sibani A, Akbarzadeh A, Noori A, Parto P, Asadi M, Razi A R, et al . The effects of Geno hot spring cyanobacteria on growth, survival and morphology of gill tissue in killifish Aphanius dispar in normal and long term thermal stress environments. J. Aqu. Eco.. 2015; 4 (4) :61-53
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-168-fa.html
نوری سیبنی اعظم، اکبرزاده آرش، نوری احمد، پرتو پریا، اسدی محمد، راضی علیرضا، و همکاران.. تأثیر عصاره سیانوباکتری‌های چشمه آب گرم گنو بر رشد، بازماندگی و ریخت شناسی بافت آبشش ماهی آفانیوس Aphanius dispar در شرایط دمایی نرمال و استرس بلندمدت حرارتی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 4 (4) :61-53

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-168-fa.html

دوره 4، شماره 4 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 807 queries by yektaweb 3463