[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 1 - ( تابستان 1394 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 126-121 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره رزماری بر کیفیت چربی ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) هنگام نگهداری در یخ
پریسا سهیل نقشی، هادی ارشاد لنگرودی *، انوشه کوچکیان صبور
چکیده:   (2963 مشاهده)
هدف این تحقیق افزایش مدت ماندگاری و بهبود کیفیت گوشت ماهی کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخ از طریق افزودن عصاره رزماری بود. ماهیان به مدت 90 دقیقه در محلول های 200 و 600 میلی گرم در لیتر عصاره رزماری غوطه ور گردیدند. شاخص‌های شیمیایی و آنزیمی فساد چربی شامل مجموع بازهای نیتروژنی فرار، تیوباربیتوریک اسید و پراکسید در زمان‌های 16، 12، 8، 4، 0 روز پس از یخ گذاری با 3 تکرار اندازه گیری شد و با نمونه‌های شاهد فاقد عصاره مقایسه گردید. بر اساس نتایج، عصاره رزماری در تمامی زمان‌های آزمایش، اکسیداسیون چربی را به شکل معناداری (P<0.05) به تعویق انداخت. بهترین کیفیت در تیمار رزماری با غلظت 600ppm دیده شد و تا پایان دوره در محدوده استاندارد باقی ماند.
واژه‌های کلیدی: کپور نقره ای، عصاره رزماری، اکسیداسیون چربی
متن کامل [PDF 396 kb]   (979 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله کوتاه | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۴/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soheilnaghshi P, Ershad Langroudi H, Koochakian Saboor A. Effective of rosemary extract on lipid quality of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) during ice storage. J. Aqu. Eco.. 2015; 5 (1) :126-121
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-235-fa.html
سهیل نقشی پریسا، ارشاد لنگرودی هادی، کوچکیان صبور انوشه. اثر عصاره رزماری بر کیفیت چربی ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) هنگام نگهداری در یخ. مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 5 (1) :126-121

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-235-fa.html

دوره 5، شماره 1 - ( تابستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 797 queries by yektaweb 3510