دوره 5، شماره 3 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 150-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mashjoor S, Azan Z, Kazemian E, Biniaz M. Evaluation of the cytotoxic effects of thyme and savory herbs extracts on Artemiasalina nauplii. J. Aqua. Eco 2016; 5 (3) :145-150
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-353-fa.html
مشجور سکینه، اذان زینب، کاظمیان الهام، بی نیاز مهدی. ارزیابی اثرات سمیت سلولی عصاره‌های گیاهان دارویی آویشن و مرزه بر ناپلئوس Artemia salina. مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 5 (3) :145-150

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-353-fa.html


چکیده:   (6487 مشاهده)

در این مطالعه اثرات سمیت سلولی عصاره‌های خام گیاهانی از تیره نعناعیان (Lamiaceae) نظیر، Zataria multiflora، Thymus daenensis، Satureja khuzistanica و Satureja rechingeri، علیه لارو ناپلئوس آرتمیا در شرایط in vitro بررسی شد. نتایج نشان داد که عصاره‌های آبی این گیاهان، فاقد اثرات کشنده شایان توجه بر لارو آرتمیا بود. همچنین عصاره‌های متانولی این گیاهان همگی به جز آویشن دنایی اثرات سمیت سلولی را نشان دادند، لکن در سطح اطمینان 95 درصد اختلاف آنها معنی‌دار نبود (p>0.05). در این میان، عصاره متانولی مرزه خوزستانی با &mug/ml 7/426LC50=  در قیاس با عصاره‌های متانولی مرزه رشینگری و آویشن شیرازی، واجد اثرات قوی‌تری بود. به طورکلی، اثرات سمیت سلولی این گیاهان پایین ارزیابی گردید که تایید کننده استفاده از آنها در طب سنتی است.

واژه‌های کلیدی: سمیت سلولی، گیاهان دارویی، LC50، Lamiaceae
متن کامل [PDF 782 kb]   (3365 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله کوتاه | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1394/10/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)