[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 6، شماره 1 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 53-61 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره ماکروجلبکی بر خصوصیات رشدی نشاهای گوجه فرنگی
غلام رضا شریفی سیرچی *
دانشگاه هرمزگان
چکیده:   (1097 مشاهده)

اثر عصاره جلبک سبز (Chaetomorpha gracilis) بندرعباس و جلبک سبز رشته ای (Spirogyra sp) رودخانه سیرچ استان کرمان بر روی خصوصیات رشدی گیاه گوجه فرنگی مورد ارزیابی قرار گرفت. در آزمایش پرایمینگ بذور در پتری دیش، عصاره آب گرم جلبک سبز ساحل بندرعباس (Chaetomorpha gracilis)، جلبک سبز رشته‌ای (Spirogyra sp)  رودخانه سیرچ، کود عصاره جلبک‌های دریایی، آّب مقطر، بذور کنترل، اسید سالیسیلیک و اسید اسکوربیک برای آزمایش جوانه زنی استفاده شدند. آنالیز مقایسه میانگین برای صفت درصد جوانه زنی مشخص نمود که بیشترین درصد جوانه زنی مربوط به پیش تیمار عصاره جلبک های دریایی، عصاره جلبک سبز رشته ای (Spirogyra sp) و تیمار عصاره آبی جلبک سبز Chaetomorpha gracilis  ساحل بندرعباس بودند. بیشترین طول ساقه‌چه و ریشه‌چه را گیاهان پیش تیمار شده با عصاره آبی جلبک سبز ساحل بندرعباس و عصاره آبی جلبک دریایی داشتند. در آزمایش دوم، تاثیر عصاره جلبک بر رشد گیاهچه گوجه فرنگی، تیمارهای عصاره آبی جلبک سبز (Chaetomorpha gracilis)  ساحل بندرعباس، جلبک سبز رشته ای (Spirogyra sp)  رودخانه سیرچ، کود عصاره جلبک های دریایی، آّب مقطر و کود مایع در شرایط گلخانه استفاده شدند. تیمارهای عصاره آبی ماکرو جلبک سبز(Chaetomorpha gracilis)  بندرعباس، عصاره جلبک های دریایی و کود مایع بیشترین اثر مثبت را بر روی صفات عرض برگ، طول ساقه چه، طول ریشه چه و میزان کلروفیل برگ داشتند.  

واژه‌های کلیدی: جلبک سبز، عصاره، جوانه زنی، گوجه فرنگی، رشد
متن کامل [PDF 448 kb]   (467 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱۲/۹ | پذیرش: ۱۳۹۵/۲/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۵/۵/۱۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi Sirchi G. Effect of macro green algae extract on tomato (Lycopersicum sculentum Mill.) seedling growth characteristics. J. Aqu. Eco.. 2016; 6 (1) :53-61
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-390-fa.html
شریفی سیرچی غلام رضا. اثر عصاره ماکروجلبکی بر خصوصیات رشدی نشاهای گوجه فرنگی. مجله بوم شناسی آبزیان. 1395; 6 (1) :53-61

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-390-fa.html

دوره 6، شماره 1 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 786 queries by yektaweb 3461