[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 1 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 9-20 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره فلفل قرمز (Caspicum annum) بر تحریک ایمنی، فراسنجه‌های خونی و رشد بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Onchorhynchus mykiss)
فرید فیروزبخش*، سارا حق پرست، محمدرضا معمارزاده
گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده:   (90 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف تأثیر عصاره فلفل قرمز بر رشد، فراسنجه‌های خونی و ایمنی ماهی قزل‌آلای ‌رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزنی اولیه 10/0± 38/9 گرم در دوزهای 0، 25/0، 5/0 و 1 درصد فلفل در جیره به مدت یک ماه انجام گرفت. بیومتری و سنجش پارامترها در روزهای اول، پانزدهم و سی¬ام پرورش صورت پذیرفت. بر اساس نتایج، بیشترین میزان افزایش وزن، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 5/0درصد مشاهده شد. پس از گذشت 15 روز، تغییرات معنی¬داری در تمامی پارامترهای خونی، (به‌جز گلوبولین)، میان تیمارهای مختلف مشاهده شد، به‌طوری‌که تیمارهای 25/0 و 5/0 درصد بالاترین میزان هموگلوبین، تعداد گلبول¬های قرمز و گلبول¬های سفید را داشتند (P<0.05). در انتهای دوره پرورش بیشترین غلظت پروتئین کل و درصد هماتوکریت در تیمار 25/0 درصد مشاهده شد. با گذشت زمان و افزایش غلظت عصاره فلفل قرمز، روند افزایشی در میزان لیزوزیم و کمپلمان دیده شد و بالاترین این مقادیر در ماهیان تغذیه شده با 1 درصد عصاره در انتهای دوره پرورش اندازه‌گیری شد (P<0.05). با توجه به این نتایج،  غلظت‌های 25/0 و 5/0 درصد عصاره فلفل قرمز در جیره به منظور افزایش وزن و قدرت دفاع غیراختصاصی قزل آلای رنگین‌کمان پیشنهاد می‌شود. 
واژه‌های کلیدی: ایمنی، ضریب رشد، فلفل قرمز، قزل‌آلای رنگین‌کمان
متن کامل [PDF 481 kb]   (29 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۸/۸/۱۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


فیروزبخش فرید، حق پرست سارا، معمارزاده محمدرضا. تأثیر عصاره فلفل قرمز (Caspicum annum) بر تحریک ایمنی، فراسنجه‌های خونی و رشد بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Onchorhynchus mykiss). مجله بوم شناسی آبزیان. 1398; 9 (1) :9-20

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-762-fa.html



دوره 9، شماره 1 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4030