[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 1 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 28-37 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر افزودن پودر گیاهان دارویی و آلودگی جیره غذایی به آفلاتوکسین B1 بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پرورشی در تراکم‌های مختلف
زهرا محمودی کیا، احمد ایمانی*، کوروش سروی مغانلو، مزدک رازی
گروه شیلات و آبزیان، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ایران
چکیده:   (90 مشاهده)
در پژوهش حاضر اثر تراکم نگهداری و سم آفلاتوکسین B1 به همراه پودر گیاهان آویشن و رزماری جیره غذایی بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی زوائد پیلوریک قزل‌آلای رنگین‌کمان مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور 600 قطعه ماهی با میانگین وزنی 3±90 گرم، در 6 تیمار آزمایشی شامل دو تراکم پرورش (15 و 45 کیلوگرم بر متر مکعب)، حضور سم آفلاتوکسین در جیره غذایی (0 و ppb 50) به همراه افزودن 4 درصد ترکیب پودر گیاهان آویشن و رزماری تقسیم شدند. هر تیمار در سه تکرار انجام شد و آزمایش به مدت 45 روز ادامه یافت. پرورش در تراکم بالا (45 کیلوگرم در مترمکعب) و تغذیه با جیره غذایی آلوده به سم آفلاتوکسین در مقایسه با گروه شاهد موجب افزایش معنی‌دار میزان فعالیت آنزیم¬های گوارشی شامل آمیلاز، لیپاز و آلکالین پروتئاز شد (05/0>P). استفاده از پودر گیاهان آویشن و رزماری در جیره غذایی شاید به دلیل عدم دسترسی ماهی به ترکیبات فعال گیاهی موجود در درون سلول¬های گیاهی، نتوانست اثر پاتولوژیک آفلاتوکسین بر افزایش فعالیت آنزیم¬های گوارشی را تعدیل یا خنثی نماید (05/0<P). درک سازوکار تأثیر تراکم و آلودگی جیره غذایی با آفلاتوکسین بر افزایش میزان فعالیت آنزیم¬های گوارشی و اهمیت چنین افزایشی بر فیزیولوژی گوارش آبزی هدف مستلزم مطالعات بیشتری در آینده است.
واژه‌های کلیدی: آفلاتوکسین، آویشن، رزماری، قزل‌آلای رنگین‌کمان
متن کامل [PDF 416 kb]   (20 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۴/۶ | پذیرش: ۱۳۹۸/۷/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


محمودی کیا زهرا، ایمانی احمد، سروی مغانلو کوروش، رازی مزدک. اثر افزودن پودر گیاهان دارویی و آلودگی جیره غذایی به آفلاتوکسین B1 بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پرورشی در تراکم‌های مختلف. مجله بوم شناسی آبزیان. 1398; 9 (1) :28-37

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-767-fa.html



دوره 9، شماره 1 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی بوم شناسی آبزیان Journal of Aquatic Ecology
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4030