Mahmoudikia Z, Imani A, Sarvi Moghanlou K, Razi M. Effect of dietary medicinal plant supplementation and aflatoxin B1 contamination on digestive enzymes activity of rainbow trout stocked at various densities. J. Aqua. Eco 2019; 9 (1) :28-37
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-767-fa.html
محمودی کیا زهرا، ایمانی احمد، سروی مغانلو کوروش، رازی مزدک. اثر افزودن پودر گیاهان دارویی و آلودگی جیره غذایی به آفلاتوکسین B1 بر فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی قزلآلای رنگینکمان پرورشی در تراکمهای مختلف. مجله بوم شناسی آبزیان. 1398; 9 (1) :28-37
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-767-fa.html
چکیده: (3024 مشاهده)
در پژوهش حاضر اثر تراکم نگهداری و سم آفلاتوکسین B1 به همراه پودر گیاهان آویشن و رزماری جیره غذایی بر فعالیت آنزیمهای گوارشی زوائد پیلوریک قزلآلای رنگینکمان مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور 600 قطعه ماهی با میانگین وزنی 3±90 گرم، در 6 تیمار آزمایشی شامل دو تراکم پرورش (15 و 45 کیلوگرم بر متر مکعب)، حضور سم آفلاتوکسین در جیره غذایی (0 و ppb 50) به همراه افزودن 4 درصد ترکیب پودر گیاهان آویشن و رزماری تقسیم شدند. هر تیمار در سه تکرار انجام شد و آزمایش به مدت 45 روز ادامه یافت. پرورش در تراکم بالا (45 کیلوگرم در مترمکعب) و تغذیه با جیره غذایی آلوده به سم آفلاتوکسین در مقایسه با گروه شاهد موجب افزایش معنیدار میزان فعالیت آنزیم¬های گوارشی شامل آمیلاز، لیپاز و آلکالین پروتئاز شد (05/0>P). استفاده از پودر گیاهان آویشن و رزماری در جیره غذایی شاید به دلیل عدم دسترسی ماهی به ترکیبات فعال گیاهی موجود در درون سلول¬های گیاهی، نتوانست اثر پاتولوژیک آفلاتوکسین بر افزایش فعالیت آنزیم¬های گوارشی را تعدیل یا خنثی نماید (05/0
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1398/4/1