در این بررسی اثر ترکیبی مقادیر مختلف اسیدهای چرب ضروری n-3 HUFA و آلفا-توکوفرول جیره بر تغییرات بافتی روده و زوائد پیلوریک ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) با میانگین وزن اولیه 25 ± 600 (میلی¬گرم) پس از 10 هفته بررسی شد. شش جیره حاوی سه نسبت اسیدهای چرب n-3 DHA به EPA به ترتیب 1 به 5/0 (پایین)، 2 به 1 (متوسط) و 4 به 2 (بالا) در 100 گرم جیره و هر یک از این مقادیر با یکی از سطوح 300 (پایین) و 1000 (بالا) میلیگرم ویتامین E در کیلوگرم جیره تهیه شد. نتایج این مطالعه نشان داد افزایش ویتامین E جیره موجب افزایش اسیدهای چرب بلند زنجیره به ویژه در سطوح متوسط و بالای اسیدهای چرب HUFA در چربی¬های قطبی میگردد. بررسی بافت شناسی روده ابتدایی و زوائد پیلوریک نشان داد در سطح پایین اسیدهای چرب n-3 HUFA میانگین طول انتروسیت¬ها در این دو بخش تفاوت معنی¬داری ندارد اما در تیمارهای تغذیه شده با سطوح متوسط و بالای اسیدهای چرب HUFA ارتفاع انتروسیت ها بیشتر بود )05/0<(P. در مجموع نتایج مطالعه حاضر نشان داد افزایش همزمان اسیدهای چرب n-3 HUFA و ویتامین جیره موجب افزایش اسیدهای چرب بلند زنجیره به ویژه در سطوح متوسط و بالای اسیدهای چرب HUFA میگردد که این اسیدهای چرب تأثیرات مفیدی در افزایش رشد و سلامتی این ماهی ایفا می¬نماید.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |