Adel M, Safari R, Monji H, Farabi S M V. The effect of different levels of Mentha piperita on growth performance, survival rate and body composition of Rutilus frisii kutum fry. J. Aqua. Eco 2015; 5 (1) :102-95
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-233-fa.html
عادل میلاد، صفری رضا، منجی هادی، فارابی سید محمد وحید. تأثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی بر شاخصهای رشد، بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum). مجله بوم شناسی آبزیان. ۱۳۹۴; ۵ (۱) :۱۰۲-۹۵
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-۱-۲۳۳-fa.html
چکیده: (۸۶۲۴ مشاهده)
این پژوهش به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی جیره بر روی شاخصهای رشد، بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) صورت گرفت. به این منظور، 4 گروه از بچه ماهیان سفید با میانگین وزنی 14/0±12/1 گرم در وانهای پلاستیکی با تراکم 40 عدد ماهی در هر وان، به مدت 56 روز با سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (0، 1، 2 و 3 درصد غذا، هر تیمار با 3 تکرار) غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخصهای رشد (میانگین افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه)، درصد بازماندگی و ترکیبات لاشه این تیمارها با تیمار شاهد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که بچه ماهیان سفید تغذیه شده با سطح 3 درصد عصاره نعناع فلفلی، از شاخصهای رشد بهتر و بازماندگی بیشتری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بودند. این در حالی است که بررسی ترکیب شیمیایی لاشه نشان دهنده آن بود که اختلاف معناداری در ترکیب تقریبی لاشه بین تیمارهای مختلف وجود نداشت. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، استفاده از نعناع فلفلی در سطح 3 درصد در جیره بچه ماهیان سفید، به منظور بهبود شاخصهای رشد و بازماندگی این گونه ارزشمند، توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1394/4/12