Soheilnaghshi P, Ershad Langroudi H, Koochakian Saboor A. Effective of rosemary extract on lipid quality of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) during ice storage. J. Aqua. Eco 2015; 5 (1) :126-121
URL:
http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-235-fa.html
سهیل نقشی پریسا، ارشاد لنگرودی هادی، کوچکیان صبور انوشه. اثر عصاره رزماری بر کیفیت چربی ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) هنگام نگهداری در یخ. مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 5 (1) :126-121
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-235-fa.html
چکیده: (8979 مشاهده)
هدف این تحقیق افزایش مدت ماندگاری و بهبود کیفیت گوشت ماهی کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخ از طریق افزودن عصاره رزماری بود. ماهیان به مدت 90 دقیقه در محلول های 200 و 600 میلی گرم در لیتر عصاره رزماری غوطه ور گردیدند. شاخصهای شیمیایی و آنزیمی فساد چربی شامل مجموع بازهای نیتروژنی فرار، تیوباربیتوریک اسید و پراکسید در زمانهای 16، 12، 8، 4، 0 روز پس از یخ گذاری با 3 تکرار اندازه گیری شد و با نمونههای شاهد فاقد عصاره مقایسه گردید. بر اساس نتایج، عصاره رزماری در تمامی زمانهای آزمایش، اکسیداسیون چربی را به شکل معناداری (P<0.05) به تعویق انداخت. بهترین کیفیت در تیمار رزماری با غلظت 600ppm دیده شد و تا پایان دوره در محدوده استاندارد باقی ماند.
نوع مطالعه:
مقاله کوتاه |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1394/4/12