امروزه اهمیت استفاده از مواد طبیعی و جایگزینی آنها با مواد شیمیایی پرخطر در آبزیپروری به جهت تولید غذای سالم، کاملاً آشکار به نظر میرسد. این مطالعه با هدف، تعیین غلظت کشنده (LC50) شیرابه گیاه سدابی (Haplophyllum virgatum) روی مـاهی گورخری معمولی (Aphanius dispar) انجام شد. این آزمایش شامل 5 تیمار و 3 تکرار بر اســاس روش اســتاندارد O.E.C.D و به صورت ساکن طی مدت زمان 96 ساعت انجام شد. 150 قطعه ماهی بـا میـانگین وزنـی 18/0±61/0 گـرم پس از سازشپذیری در معرض غلظتهای مختلف شیرابه گیاه سدابی (0، 50، 100، 200 و 300 میلیگرم در لیتر) قرار گرفتند و تغییرات رفتاری در مدت آزمایش ثبت گردید. جهت تعیین غلظت کشندگی (LC50) شیرابه گیاه سدابی از نرمافزار Minitab و روش آماری Probit analysis استفاده شد. نتایج نشان داد که غلظت کشنده گیاه سدابی طـی مـدت زمان 96 ساعت برای ماهی گورخری معمولی، 996/57 میلیگرم در لیتر و حداکثر غلظت مجاز سمیت و حداقل غلظت مؤثر به ترتیب 7996/5 و 269/25 میلیگرم در لیتر میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |