چکیده: (2810 مشاهده)
در مطالعه حاضر، حذف رادیکال آزاد DPPH، کلاته کردن یون آهن، قدرت کاهندگی، محتوای کل فنول، رنگدانه و پروفیل اسیدهای چرب ریزجلبک دونالیلا سالینا مورد بررسی قرار گرفت. حلال¬های متانول، هگزان و کلروفرم در غلظت های 01/0، 1/0 و 1 میکروگرم بر میلی لیتر استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که متانول بیشترین اثر را بر فعالیت حذف رادیکال آزاد داشت و کم ترین مقدار نیز در تیمار 01/0 هگزان دیده شد (p<0.05). بیشترین فنول کل در غلظت یک میکروگرم متانول و کم¬ترین مقدار در تیمار 01/0 هگزان و بیشترین میزان قدرت کاهندگی در متانول و کلروفرم در غلظت یک میکروگرم بر میلیلیتر و کمترین میزان در غلظت 01/0 میکروگرم بر میلیلیتر هگزان مشاهده شد (p<0.05). بالاترین میزان کلاته کردن نیز در غلظت یک میکروگرم بر میلیلیتر محلول هگزان و کمترین مقدار مربوط به تیمار 01/0 متانول بود (p<0.05). کاروتنوئیدها بیشترین مقدار و کلروفیل b دارای کمترین مقدار بودند. بیشترین میزان اسیدهای چرب اشباع پالمیتیک اسید، اسیدهای چرب تک غیراشباع پالمیتولئیک اسید و اسیدهای چرب چند غیراشباع آلفالینولئیک اسید بودند. نتایج به دست آمده از این تحقیق ثابت کرد فاکتور غلظت اثر معنیداری بر خواص آنتی اکسیدانی جلبک دونالیلا سالینا دارد و محلول متانول بهترین راندمان جهت استخراج عصاره آلی میکروجلبک دونالیلا سالینا را دارا میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي انتشار: 1400/1/10