دوره 9، شماره 1 - ( تابستان 1398 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 20-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Firouzbakhsh F, Hghparast S, Memarzadeh M R. Effects of chili pepper extract (Caspicum annum) on immune responses, hematology and growth of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). J. Aqua. Eco 2019; 9 (1) :9-20
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-762-fa.html
فیروزبخش فرید، حق پرست سارا، معمارزاده محمدرضا. تأثیر عصاره فلفل قرمز (Caspicum annum) بر تحریک ایمنی، فراسنجه‌های خونی و رشد بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Onchorhynchus mykiss). مجله بوم شناسی آبزیان. 1398; 9 (1) :9-20

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-762-fa.html


چکیده:   (3464 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف تأثیر عصاره فلفل قرمز بر رشد، فراسنجه‌های خونی و ایمنی ماهی قزل‌آلای ‌رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزنی اولیه 10/0± 38/9 گرم در دوزهای 0، 25/0، 5/0 و 1 درصد فلفل در جیره به مدت یک ماه انجام گرفت. بیومتری و سنجش پارامترها در روزهای اول، پانزدهم و سی¬ام پرورش صورت پذیرفت. بر اساس نتایج، بیشترین میزان افزایش وزن، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 5/0درصد مشاهده شد. پس از گذشت 15 روز، تغییرات معنی¬داری در تمامی پارامترهای خونی، (به‌جز گلوبولین)، میان تیمارهای مختلف مشاهده شد، به‌طوری‌که تیمارهای 25/0 و 5/0 درصد بالاترین میزان هموگلوبین، تعداد گلبول¬های قرمز و گلبول¬های سفید را داشتند (P<0.05). در انتهای دوره پرورش بیشترین غلظت پروتئین کل و درصد هماتوکریت در تیمار 25/0 درصد مشاهده شد. با گذشت زمان و افزایش غلظت عصاره فلفل قرمز، روند افزایشی در میزان لیزوزیم و کمپلمان دیده شد و بالاترین این مقادیر در ماهیان تغذیه شده با 1 درصد عصاره در انتهای دوره پرورش اندازه‌گیری شد (P<0.05). با توجه به این نتایج،  غلظت‌های 25/0 و 5/0 درصد عصاره فلفل قرمز در جیره به منظور افزایش وزن و قدرت دفاع غیراختصاصی قزل آلای رنگین‌کمان پیشنهاد می‌شود. 
متن کامل [PDF 481 kb]   (978 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1398/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)